03 noiembrie 2020

Vitamina U: ce este și ce beneficii are

Află ce beneficii are Vitamina U pentru sănătatea organismului, dar și care sunt alimentele care o conțin. Multe dintre ele fac deja parte din dieta ta.

 

Termenul de ”vitamina U” a fost introdus la începutul anilor 1950 pentru a identifica un compus din sucul de varză. În ciuda numelui său, nu este o vitamină în adevăratul sens al cuvântului, ci un derivat al aminoacidului metionină. Aceasta se poate consuma ca supliment sau se regăsește natural în anumite alimente, în special în crucifere: varză, broccoli, varză de Bruxelles și salată kale. De asemenea, există companii cosmetice care o folosesc în anumite produse precum creme, serumuri sau măști pentru față.

 

Vitamina U: beneficii

 

Vitamina U este de cele mai multe ori folosită ca tratament pentru ulcerul de stomac, dar și pentru a îmbunătăți digestia, pentru a întări sănătatea imunitară, pentru a proteja împotriva anumitor alergii alimentare, pentru a scădea nivelul colesterolului sau chiar pentru a accelera vindecarea rănilor.

 

Poate vindeca stomacul de ulcer

 

La începutul anilor 1950, când au început să se facă cercetări legate de această vitamină, studiile sugereau că în urma consumului de 945ml de suc de varză zilnic, ulcerul se vindeca de 4-5 ori mai rapid. Cu toate astea, cercetătorii nu au putut confirma dacă aceste efecte se datorau vitaminei sau a multiplilor nutrienți.

 

Poate proteja plâmânii, ficatul și rinichii

 

Citeste continuarea articolului pe csid.ro:

 

https://www.csid.ro/diet-sport/dieta-si-nutritie/vitamina-u-ce-este-si-ce-beneficii-are-19660910/