Visinata de casa este cea mai populară băutură din România, reteta fiind ușor de preparat, iar rezultatul unul savuros, atât pentru femei cât și pentru bărbați. Cum este sezonul vișinelor, vă propunem o rețetă de vișinată cu care veți da gata musafirii.
Desi este simplu de realizat, visinata de casa se prepara in etape si va fi bună de băut după 10 săptămâni.
Vişinele coapte se curăţă de frunze şi codiţe, se spală şi se lasă la uscat. Se așează în straturi cu zahărul într-o damigeană sau un borcan, ce aveți la îndemână. Ultimul rând va fi neapărat de zahăr. Se acoperă recipientul cu un tifon, pentru ca vișinile să poată respira.
Se lasă compoziția la macerat timp de 10 zile, până când zahărul se topește și lasă sucul de vișine. Nu puneți alcool înainte ca zahărul să se topească de tot pentru că vișinata nu va mai ieși gustoasă.
Când sunt macerate bine, peste vișine se toarnă alcoolul dublu rafinat și se amestecă bine. Recipientul se închide bine ermetic.
https://www.landia.ro/visinata-de-casa-reteta-traditionala/