21 aprilie 2020

Uscătoarele de mâini, un pericol de răspândire a coronavirusului

Spălatul frecvent pe mâini cu apă şi săpun este cea mai bună modalitate prin care putem ţine la distanţă coronavirusul, dar care este cea mai eficientă metodă de uscare a acestora? În urma unui mic studiu, cercetătorii britanici au descoperit că şeveţelele de hârtie sunt mult mai sigure decât uscătoarele de mâini pe care le regăsim în băile publice care, de cele mai multe ori, nu fac altceva decât să încarce mâinile cu alte virusuri. În schimb, şeveţelele de hârtie ajută la îndepărtarea germenilor care încă se regăsesc pe mâini chiar şi după ce te-ai spălat.

 

”O practică bună a spălatului pe mâini ar trebui urmată de o uscare corespunzătoare a acestora. Şerveţelele de hârtie pot reduce răspândirea microbilor şi ar trebui să fie o metodă preferată în locul uscătoarelor de mâini, mai ales în această perioadă în care igiena mâinilor este cea mai eficientă metodă de prevenire a infectării cu COVID-19”, explică Ines Moura, autoarea studiului şi cercetător al Universităţii din Leeds.

Metoda folosită pentru uscarea mâinilor poate ajuta la reducerea contaminării cu microbi, nu doar asupra mâinilor, ci asupra întegului corp şi a obiectelor din jurul nostru, explică autoarea studiului.

 

”Şerveţelele de hârtie au fost mult mai eficiente în reducerea acestei contaminări”, a spus Moura. ”Acest aspect este important în special în toaletele spitalelor pentru că aceste facilităţi sunt folosite de pacienţi, cadre medicale şi vizitatori şi de cele mai multe ori au ca opţiune aparatele pentru uscarea mâinilor”.

 

Citeste continuarea articolului pe csid.ro:

 

https://www.csid.ro/health/noutati-sanatate/uscatoarele-de-maini-un-pericol-de-raspandire-a-coronavirusului-19084874/