11 mai 2020

Uleiul esențial de obligeană are efecte antireumatice și calmante

Beneficiile pentru sănătate ale uleiului esențial de obligeană pot fi atribuite proprietăților sale antireumatice, antispasmodice, antibiotice și calmante.

 

Obligeana este cunoscută încă din vremea romanilor, fiind utilizată de secole și de indieni și având un un loc important în sistemul de practici medicale Ayurveda. Această plantă este originară din Asia de Sud, și crește cel mai bine în locuri cu apă, mlăștinoase. La noi în țară crește în special pe marginea apelor curgătoare, în zone montane. 

Uleiul esențial de obligeană este derivat din rădăcinile proaspete sau uscate ale plantei. Componentele acestui ulei esențial sunt acorenona, alfa calacorenul, alfa aselinenul, beta asarona, calamendiolul, calamusenona și diverse alte substanțe. Deși toxic, uleiul esențial de obligeană pare să aibă multe proprietăți medicinale, deși cercetările științifice asupra benficiilor lui sunt limitate.

 

Uleiul esențial de obligeană este antireumatic, antiartritic și stimulează circulația

 

Acest ulei este deosebit de revigorant pentru nervi și circulația sângelui. Astfel, stimulează circulația în zonele afectate și atenuează durerile și umflăturile asociate cu reumatismul, artrita și guta. De asemenea, ajută nutrimentele și oxigenul să ajungă în fiecare parte a corpului. O bună circulație este asociată și cu stimularea metabolismului.

 

Are proprietăți antispasmodice

 

Uleiul esențial de obligeană este cunoscut pentru proprietățile sale antispasmodice și relaxante, fiind deosebit de eficient împotriva spasmelor nervoase. Prin urmare, poate fi administrat în caz de tulburări nervoase, dar numai în cantități foarte mici și după ce s-a cerut sfatul unui fitoterapeut. Având în vedere natura sa toxică, acest ulei acționează ca un antibiotic, proprietate care poate fi folosită pentru combaterea infecțiilor, atât intern cât și extern.

 

Poate avea efecte pozitive asupra tulburărilor nevrotice

 

Acest ulei esențial are un efect răcoritor asupra creierului (în mod evident, acest lucru se întâmplă doar atunci când este luat în doze foarte mici, de una, maxim două picături într-o linguriță de miere, pentru că, în caz contrar, efectele pot fi devastatoare). Uleiul de obligeană activează căile neuronale și este, de asemenea, de ajutor în tratarea tulburărilor nevrotice. În plus, unele persoane au declarat că acest ulei induce și menține o stare de spirit pozitivă.

 

Impulsionează memoria și are efect calmant

 

Citeste continuarea articolului pe doc.ro:

 

https://doc.ro/sanatate/uleiul-esential-de-obligeana-are-efecte-antireumatice-si-calmante