15 aprilie 2020

Trei-fraţi-pătaţi, planta miraculoasă în tratarea alergiilor - sfatul specialistului

Trei-fraţi-pătaţi se numără printre plantele detoxifiante cele mai puternice din flora medicinală de pe Glob. Şi asta pentru că în destule cazuri şi afecţiuni, detoxifierea poate duce la vindecarea totală. Trei-fraţi-pătaţi este frecvent folosită în tratarea alergiilor, bronşitelor, tusei, astmului şi reumatismului.
 
Denumirea latină a plantei este Viola tricolor, fiind originară concomitent din Europa, Asia de Vest şi Africa de Nord. După cum ne-a declarat fitoterapeutul Magdalena Antonescu, „trei-fraţi-pătaţi mai poartă şi denumirea de panseluţa sălbatică şi creşte spontan prin fâneţele de munte, dar şi pe câmpuri, pajişti, în locuri virane şi la margini de drum. În zonele de câmpie, florile au o culoare galben deschis, cu pete albe către interior. La munte, culoarea ei specifica este albastru spre violet, cu mijlocul galben. Floricelele au un diametru de maximum 1,5 centimetri, apar câte una singură pe tulpină, care rareori creşte mai înaltă de 15 centimetri, iar frunzele sunt ovale, cu marginea dinţată. Înfloreşte de la sfârşitul lui mai şi până în septembrie. Este o plantă care se regenerează din sămânţă, de la un an la altul”.
 
Iată şi cum se prepară ceaiul din trei-fraţi-pătaţi. Două linguri de frunze şi flori uscate, nemăcinate (doar mărunţite putin), se pun cu o cană (250 ml) de apă la înmuiat de seara până dimineaţa. A doua zi se filtrează licoarea rezultată, iar planta rămasă se opăreşte cu înca o cana de apă. Dupa ce se lasă să se răcească aproximativ 30 de minute, la temperatura camerei, aceasta infuzie se filtrează.
 
Pentru persoanele alergice se face o cură de maximum două luni
 

Citeste continuarea articolului pe adevarul.ro: