25 iunie 2020

TOP 5 țări europene unde găsești cea mai curată apă

Cipru, Malta, Austria, Grecia și Croația sunt țările din Uniunea Europeană care au cea mai curată apă în locurile special amenajate pentru a face baie (mare, lacuri, râuri). În total, puțin peste 85% dintre locurile de îmbăiere din Europa au primit calificativul „excelent” pentru curățenia apei, anunță Agenția Europeană a Mediului.

 

Locurile de îmbăiere au fost evaluate în anul 2018, iar datele apar în Raportul anual al calității apei din locurile de scăldat din Europa.

Așadar, dacă vreți ca în vara anului 2019 să mergeți la mare într-un loc ferit de poluare cu plastic, cu reziduuri sau cu bacterii, și unde vietățile marine sunt protejate, puteți alege, de exemplu, Cipru – țară care se află pe prima poziție în clasament, 99,1% din apele de îmbăiere de aici primind calificativul „excelent”.

 

Pe locul 2 se află Malta, cu 98,9%, pe 3 Austria cu 97,3%, pe locul 4 Grecia cu 97%, iar pe 5 Croația, cu 94,4%.

 

Media pe UE este de 85,1%. Din păcate România se află la coada clasamentului, mult sub media Uniunii Europene: doar 56% din apele de scăldat din România au primit calificativul „excelent”. După România se mai află doar Bulgaria, cu 52,6% și Polonia, cu 28%.

 

Citeste mai multe detalii pe greatnews.ro:

 

https://greatnews.ro/la-scaldat-top-5-tari-europene-unde-gasesti-cea-mai-curata-apa/