6 porții
600 g morcovi, tăiaţi rondele subţiri
140 g linte
2 cepe
1,5 litri supă de legume, fierbinte
2 linguriţe seminţe de chimion
Un vârf de cuţit fulgi de ardei chilli sau boia iute
2 linguri ulei de măsline
câteva fire de pătunjel proaspăt (sau coriandru, dacă îţi place gustul)
Timp de preparare: 10 Timp de gătit: 20
1. Curăţă şi spală ceapa şi morcovii. Toacă ceapa şi dă morcovii pe răzătoare. Spală bine lintea, în câteva ape, până ce vezi că apa rămâne limpede.
2. Într-o oală de supă, pune o lingură de ulei de măsline şi adaugă ceapa şi morcovii, împreună cu fulgii de ardei iute sau boiaua şi lasă până când ceapa devine aurie şi sticloasă. Adaugă zeama de supă (sau, pur şi simplu, dacă nu foloseşti cuburi de supă sau nu ai în frigider o rezervă de supă stock, adaugă un litru şi jumătate de apă. În acest caz vei mai adăuga sare şi condimentele preferate de supă, în oală.) Adaugă şi lintea şi lasă pe foc mediu, la fiert, timp de 15 minute sau până ce lintea se înmoaie. Lintea roşie fierbe repede.