Iată câteva concluzii ale experţilor în nutriţie de la Asociaţia Pro Consumatori a achiziţionat 36 de băuturi răcoritoare cu adaos de suc de portocale, respectiv sucuri din portocale.
Din echipa de experţi a APC România au făcut parte prof. univ. dr. Ion Schileru, conf. univ. dr. Costel Stanciu, nutriţionist Dumitru Bălan şi inginer tehnolog în industria alimentară Virgil Virgilsen.
Încă de la început, trebuie să stiţi că România ocupă locul 2 în Europa la obezitate infantilă, iar 1,5 milioane de români suferă de diabet zaharat.
Conform observaţiilor experţilor în nutriţie români implicaţi în studiu băuturile răcoritoare cu adaos de suc de portocale conţin următoarele ingrediente: apă, dioxid de carbon, zahăr, sirop de glucoză-fructoză, suc de portocale în proporţii variabile şi insignifiante, acid citric, amidon modificat, gumă de celuloză, gumă de guar, gumă caruba, gumă arabica, esteri glicerici ai răşinilor din lemn, beta-caroteni, beta-apo-8-carotenal, antocianine, acid ascorbic, aspartam, caramel sulfit de amoniu, carbonat de calciu, vitamine C, E, B6 etc.
Citeste continuarea articolului pe csid.ro: