23 mai 2020

Studiu: 70% dintre Europeni vor continua să călătorească în 2020, în creștere cu 23% față de luna aprilie

  • 20% dintre respondenții europeni își propun să călătorească în străinătate doar de anul viitor, iar alți 6% au declarat că vor aștepta să aibă acces la un vaccin înainte de a părăsi țara
  • Un procent surprinzător de 60% dintre cei care obișnuiesc să călătorească pentru afaceri au spus că se așteaptă să aibă cel puțin o astfel de călătorie în 2020.
  • 60% dintre participanți cred că bugetul lor de vacanță pentru acest an va fi la fel ca înaintea pandemiei sau doar puțin mai mic, în comparație cu 51% în sondajul de luna trecută.

 

În comparație cu sondajele similare efectuate în lunile martie și aprilie, rezultatele din luna mai confirmă intențiile călătorilor de a se reorienta către vacanțe în interiorul țării în perioada următoare. De asemenea, sugerează că europenii sunt acum mai puțin îngrijorați de bugetul de vacanță decât erau atunci când criza era în primele faze.

Cele mai multe țări au început deja să relaxeze restricțiile iar celelalte analizează deja procedurile pe care le vor putea implementa în curând, iar oamenii sunt dornici să călătorească după atât de mult timp petrecut în case. Respondenții europeni abia așteaptă să pornească din nou la drum, începând cu destinațiile din regiunile apropiate, conform unui nou studiu realizat de LuggageHero, rețeaua de găzduire de bagaje prezentă în 40 de orașe din Europa și America de Nord, alături de All4Travel - blogul românesc de călătorii - care a asigurat o pondere semnificativă a participanților din țara noastră. Sondajul a fost realizat pe date colectate între 10-14 mai 2020 prin formulare online, asigurând echilibrul de vârstă, gen și reprezentare geografică.


26% dintre europeni vor aștepta până anul viitor sau dezvoltarea vaccinului pentru a călători în străinătate

Aproape jumătate dintre participanți au declarat că ar dori să călătorească în altă țară înainte de luna Septembrie dacă nu vor mai exista restricții privind deplasările, în timp ce 26% vor aștepta până anul viitor pentru a face acest lucru - 6% dintre aceștia condiționând plecarea de accesul la un vaccin. Deși regulile pentru împiedicarea răspândirii coronavirusului sunt prioritare, se poate observa o creștere a dorinței de a călători în afara țării în 2020. Procentul celor care așteaptă aceste vacanțe este cu 23% mai mare decât rezultatul din luna trecută, ajungând la 70% dintre respondenții europeni. Românii sunt aliniați acestui trend, 69% dintre ei confirmând această dorință.

75% dintre participanții la studiu vor călători în interiorul țării

În perioada mai - septembrie (inclusiv), cel puțin 75% dintre respondenți declară că vor să exploreze țara în care trăiesc, parcurgând cu mașina distanțe mai lungi sau plănuind escapade în orașele preferate. Răspunsurile din România depășesc media europeană, procentul celor care vor să călătorească (și) în interiorul țării în acest an ajungând la 87%.

Mai mult de jumătate dintre europeni vor călători în lunile de vară, dar