24 septembrie 2020

Strugurele: fructul de sezon care păstrează tinerețea

Strugurele este un fruct ale cărui proprietăți terapeutice sunt cunoscute din cele mai vechi timpuri. După cum se știe, procesul de îmbătrânire are loc din cauza formării unui surplus de radicali liberi, iar antioxidanții, care se găsesc în sâmburii și coaja strugurilor, împiedică formarea acestora.

 

Strugurii conțin peste 300 de substanțe active

 

Strugurii conţin elemente importante pentru sănătatea omului – vitamine, minerale, celuloză şi chiar proteine. În struguri au fost descoperite circa 300 de substanţe biologic active cu proprietăţi radioprotectoare, bactericide, antioxidante, neurostimulatoare, de tonifiere şi alte proprietăţi funcţionale.

Prin urmare, pe lângă cunoscutele bioflavonoide, zaharuri, acizi, pectină şi acizi organici, sub pieliţa acestui „fruct regesc” se află un întreg „cocktail” de vitamine C, A , complexul de vitamine B, calciu, fosfor, magneziu, potasiu, mangan, fier, zinc, cupru, siliciu.

 

Strugurele și beneficiile terapeutice

 

O serie de savanți afirmă că cel mai vechi „manual de medicină” cunoscut până azi este o tăbliță sumeriană (de 4000 ani), găsită în ruinele de la Nippur. Pentru prepararea medicamentelor, „medicul sumerian” folosea vin, pe care îl amesteca cu alte plante medicinale.

 

Citeste mai multe detalii si vezi video pe csid.ro:

 

https://www.csid.ro/video/strugurele-fructul-de-sezon-care-pastreaza-tineretea-19629064/