23 mai 2020

Stropirea roșiilor cu lapte și iod

Stropirea roșiilor cu lapte și iod acționează ca un tratament împotriva manei. Se știe că laptele este foarte eficient împotriva acestei temute boli a tomatelor, despre beneficiile acestui produs Agrointeligența publicând deja un articol pe larg (CITIȚI ȘI: Laptele – tratament bio contra manei. Cum se aplică și cât este de eficient în grădina de legume)

 

Rețeta pentru stropit roșiile cu lapte și iod

 

Ingrediente

 

Potrivit cunoscutului legumicultor Vali Cucu, pentru a obține acest tratament bio împotriva manei la roșii nu aveți nevoie decât de trei ingrediente:

   

1 litru de lapte crud   

9 litri de apă curată   

o lingură de iod

 

Cum se aplică tratamentul cu lapte și iod pentru a scăpa de mană roșii

 

După ce litrul de lapte se amestecă cu litrii de apă și cu lingura de iod, cu amestecul rezultat se stropesc plantele o dată pe săptămână.

Se poate folosi atât pompa cât și atomizor, important este ca picăturile să fie cât mai fine. Prima stropire se efectuează cam la 5-7 zile după plantare și apoi se stropește în fiecare săptămână până prin luna iulie.

 

”Aceste tratamente nu pot face rău, se poate stropi cultura de roșii și în fiecare zi fără niciun fel de probleme pentru că noi aici vorbim de ingrediente naturale”, a declarat Vali Cucu pentru Agrointeligența – AGROINTEL.RO.

 

Citeste continuarea articolului pe agrointel.ro:

 

https://agrointel.ro/120688/stropire-rosii-lapte-iod/