Pe lângă faptul că au un miros divin, florile de salcâm sunt des folosite în medicina ayurvedică, datorită proprietăţilor antiinflamatoare, antimicrobiene şi antitusive.
Pentru a te bucura de beneficiile extraordinare ale acestora, îţi propunem să faci un sirop din numai 3 ingrediente: flori de salcâm, apă şi zahăr.
Află mai jos modul de preparare a acestui sirop şi beneficiile florilor de salcâm pentru sănătate!
Cum să faci sirop din flori de salcâm
Aşa cum spuneam, pentru această reţetă ai nevoie de 3 ingrediente:
- 2 kilograme de flori de salcâm
- 3 litri de apă
- 2 kilograme de zahăr tos
Mod de preparare sirop din flori de salcâm:
- Rupe cu degetele florile de salcâm de pe rămurele, apoi spală-le sub jet de apă rece, în mod repetat, într-un vas încăpător, până sunt eliminate toate reziduurile, şi lasă-le la scurs într-o sită.
- Adu la fierbere 3 litri de apă într-o oală încăpătoare şi adaugă florile de salcâm. Folosind o lingură de lemn, amestecă bine în oală astfel încât toate florile să fie acoperite de apă.
- Lasă la fiert aproximativ 20 de minute, acoperă oala cu un capac şi las-o la temperatura camerei timp de 24 de ore.
- În următoarea zi, strecoară lichidul într-o altă oală şi repetă procesul pentru a te asigura că sunt eliminate toate impurităţile.
- Într-o altă oală, adaugă zahărul cu 1 litru din siropul obţinut, amestecă încontinuu şi lasă la fiert timp de aproximativ 10 minute, până se ....
Citeste continuarea articolului pe csid.ro:
https://www.csid.ro/health/medicina-alternativa/sirop-din-flori-de-salcam-vezi-reteta-si-beneficiile-florilor-de-salcam-pentru-sanatate-19115931/