03 noiembrie 2020

Semințe de chia: ingredientul miraculos pentru piele și păr

Când ne gândim la semințe de chia, ne gândim la benficiile pentru sănătatea generală a organismului. Dar iată cum ajută pielea și părul.

 

Semințele de chia au devenit foarte populare de-a lungul anilor, iar asta datorită beneficiilor pe care le au pentru sănătate. Acestea sunt bogate în antoxidanțu, grăsimi sănătoase și vitamine și minerale. De asemenea, pot fi presate pentru a extrage uleiuri pline de nutrienți precum uleiul din semințe de chia. Fiind un ingredient extrem de versatil, acesta poate fi folosit chiar și în industria frumuseții, ca ingredient de îngrijire a pielii sau părului.

 

Semințe de chia: beneficii pentru piele și păr

 

Previn îmbătrânirea prematură

 

Uleiul din semințe de chia este un ingredient popular în produsele de îngrijire pentru piele, iar asta datorită conținutului de acizi grași. Uleiul este bogat în amega-3 și omega-6, dar și acid olei și stearic. De asemenea, o dietă bogatp în aceste grăsimi este asociată sănătății membranei pielii, protecției împotriva razelor UV și o hidratare intensă a pielii care ajută la reducerea aparițiilor liniilor fine.

 

Ameliorează pielea uscată

 

O piele sănătoasă și hidratată are un strat generos de lipide care au nevoie de hrănire. Dacă acesta este compromis, apare ca rezultat pielea uscată. Uleiul din semințe de chia fiind bogat în omega-3 și omega-6 ajută la refacerea barierei hrănitoare a pielii, în special în rândul persoanelor care suferă de dermatită atopică și psoriazis. Pentru rezultate imediate, aplică uleiul după duș sau baie, deoarece porii fiind deschiși produsul poate fi mai bine absorbit.

 

Citeste continuarea articolului pe csid.ro:

 

https://www.csid.ro/beauty/ingrijire-frumusete/seminte-de-chia-ingredintul-miraculos-pentru-piele-si-par-19660833/