15 mai 2020

Rubarba, beneficiile plantei-minune care regenerează celulele hepatice şi e un tonic fără egal

Confundată adesea cu un fruct, rubarba este o plantă originară din Tibet, care, ulterior, a fost cultivată şi în Europa. Datorită multiplelor beneficii pe care le are, în vechime, a fost mai scumpă decât şofranul, considerat cel mai scump condiment din lume, mai valoros decât aurul. Rubarba, denumită şi Rabarbăr, Rabarbară sau Reventul, este o plantă ierboasă perenă, ce poate creşte până la doi metri. Ea se foloseşte în preparatele culinare şi in medicină.
 
Beneficiile consumului de rubarba
 
Rubarba are proprientăţi anti-cancer care reduc riscul de cancer şi dezvoltarea anormală a celulelor. Datorită conţinutului mare de fibre, rubarbă este indicată în cazurile de indigestie. Rubarbă proaspătă rece ajută la echilibrarea acizilor stomacali şi la reglarea digestiei. De asemenea, este tonică şi regeneratoare a celulelor hepatice, scade tensiunea arterială şi reduce colesterolul rău.
 
Nu este recomandat consumul de rubarbă persoanelor care suferă de gută.
 
 
Rubarbă reduce şi presiunea arterială şi este benefică şi pentru femeile aflate la menopauza. Are şi proprietăţi antibacteriene şi ajută la inhibarea afecţiunilor produse de stafilococul auriu.
 
Vitamina K din rubarbă reduce rezistenţă organismului la insulină şi ajută la tratarea afecţiunilor renale.
 
POATE FI UCIGĂTOARE
 

 

Citeste continuarea articolului pe adevarul.ro: