Preparatele vegane, deși mai sănătoase, nu au întotdeauna aceeași savoare ca un preparat... mai puțin vegan. Iar dacă până acum ai fost omnivor și te-ai bucurate de mâncărurile cu multă care, cu siguranță posibilitatea de a încerca un meniu vegan nu te atrage. Pentru a-ți veni în ajutor ți-am pregătit câteva rețete vegane, în care nu vei găsi tofu sau alte înlocuitoare ale cărnii cu gust ciudat, ci doar ingrediente sănătoase și delicioase.
Acești veggie burgeri sunt dulci și picanți în același timp, și nu sunt doar vegani, ci și fără gluten. Pentru cele mai bune rezultate, prepară amestecul de burger înainte și lasă-l să se răcească în frigider.
Încălzește cuptorul la 200 de grade. Taie cartofii dulci în jumătăți, pe lungime, pune-i într-o tavă, cu partea tăiată în jos, și lasă-i să se prăjească la cuptor timp de 30 sau 40 de minute. După ce se răcesc, îndepărtează coaja și taie cartofii în bucăți. Lasă-i deoparte pentru a se răci complet.
Gătește quinoa: clătește quinoa cu multă apă într-o strecurătoare fină, apoi combin-o cu 150ml de apă într-o tavă mică. Lasă tigaia pe foc până apa începe să fiarbă, iar apoi redu flacăra, acoperă tigaia cu un capac și las-o să se gătească timp de 15 minute. La final, îndepărtează tigaia de pe foc cu tot cu capac și lasă quinoa să se prepare în aburi încă 5 minute. Scurge excesul de lichid și lasă-o să se răcească.
Macină ovăzul nu foarte fin și pregătește amestecul de burgeri.
Într-un bol mare pentru mixer combină cartofii dulci răciți, quinoa, fasolea neagră, ceapa, coriandru, chimion, pudra de chili, boia de ardei, sare și piper. Amestecă toate ingredientele foarte bine. Adaugă ovăzul și amestecă în continuare cu o lingură mare, până când întregul amestec se poate modela în chiftele de burgeri. Dacă este posibil, acoperă amestecul și lasă-l la frigider să se răcească, astfel încât să nu se sfărâme în timp ce le gătești.
Modelează chiftelele de burgeri (ar trebui să obții 8 chiftele) și prăjește-le într-o tigaie cu o lingură de ulei. Gătește fiecare chiftea câte 3 sau 4 minute pe fiecare parte.
Taie în jumătate chiflele de burgeri și pune-le cu partea tăiată în sus, într-o tavă cu hârtie de copt, în cuptor la 170 de grade și prăjește-le timp de 2 sau 3 minute.
Fotografie preluată de pe athoughtforfood.net. © Toate drepturile aparțin autorului/autorilor fotografiei.
Acest tip de ratatouille este perfect nu doar cu spaghetii, ci și ca topping pentru omlete sau ouă amestecate. De asemenea, poate fi servit și cu o garnitură de salată, pentru un prânz mai light.
Încălzește cuptorul la 220 de grade. Într-un mic vas pentru cuptor pune roșiile cherry cu 2 linguri de ulei de măsline și adaugă sare și piper. Într-un bol mare combină vânăta, dovlecelul, dovleacul galben, ardeiul gras și ceapa. Amestecă restul de ulei de măsline cu oțetul balsamic, usturoiul, sare, piper și puțini fulgi de chili. Soluția toarnă-o peste legume și amestecă-le până când sunt complet acoperite în mixtura de ulei.
Într-o tavă aranjează legumele într-un singur strat și pune vasul cu roșiile pe raftul de jos al cuptorului și tava cu restul legumelor pe cel de sus. Lasă-le să se gătească timp de 20 de minute.
https://upfit.one/ghid-fit-retete-vegane-care-te-vor-surprinde-cu-savoarea-lor