26 aprilie 2020

Reţetă de şuncă din piept de pui de casă - fără E-uri şi nitriţi

Pentru iubitorii de mezeluri, dar şi pentru cei care îşi doresc să aibă o alimentaţie sănătoasă, iată o reţetă uşoară şi gustoasă de şuncă din piept de pui de casă. Acest preparat poate înlocui cu succes şunca de pui din comerţ, care abundă în aditivi, sare şi alte substanţe cu nume ciudat şi efecte adverse necunoscute. Flavia Manole, nutriţionist dietetician, ne spune care sunt ingredientele de care avem nevoie şi cum se prepară şunca de pui de casă!

 

Ingrediente pentru şuncă din piept de pui de casă

 

  • un piept de pui;
  • puţin ulei de măsline;
  • ierburi aromatice;
  • sare;
  • piper;
  • un vas termorezistent;
  • puţină apă;
  • o bucată de aţă (mai tare).
  •  

Mod de preparare şuncă din piept de pui de casă

 

Cu ajutorul unui ciocan de şniţele, bate bine bucata de piept de pui, unge-o cu puţin ulei măsline (1-2 linguri), condimentează după gust, iar la final ruleaz-o şi prinde-o cu bucata de aţă tare (să stea până la final aşa rulată/înfăşurată).

 

Citeste continuarea articolului pe csid.ro:

https://www.csid.ro/retete-culinare/mancaruri-cu-carne/reteta-de-sunca-din-piept-de-pui-de-casa-fara-e-uri-si-nitriti-18923387/