02 iunie 2020

Plante care rezistă la secetă. Ce puteți crește în zonele mai aride ale României

Condițiile climatice sunt tot mai aspre în temperat-continentala Românie. Mai jos vă recomandăm câteva plante care rezistă la secetă. Unele plante pot fi puse afară, însă cele mai multe trebuie adăpostite în timpul perioadelor mai geroase.

 

Dacă vreți să vă impresionați cu adevărat vecinii, plantați agave. Vă recomandăm să o faceți în ghivece mari, această aloe americană având nevoie de temperaturi pozitive și pe timpul iernii.

 

Originară din Mexic, planta de agave este ingredientul principal al băuturii tequila.

 

Leandrul este o altă plantă foarte rezistentă la secetă. Mare iubitor de soare și cu un ritm de creștere alert, leandrul este o plantă tropicală care poate fi crescută și în țara noastră.

 

Lavanda nu are nevoie de niciun tratament special. Acest arbust cu flori pline de uleiuri esențiale are nevoie doar de câteva udări în primii ani de viață, iar apoi tolerează cu bine atât seceta, cât și frigul.

 

Plante care rezistă la secetă, dar și la frig

 

Gaillardia aristata e o plantă care nu are nevoie de prea multă apă pentru a încânta privirea. Are, însă, nevoie de mult soare, pentru a înflori pe aproape toată durata verii. Mai mult, este rezistentă și la temperaturi mai scăzute.

 

Citeste continuarea aarticolului pe greatnews.ro:

 

https://greatnews.ro/plante-care-rezista-la-seceta-ce-puteti-creste-in-zonele-mai-aride-ale-romaniei/