30 martie 2020

Pâinea trebuie să fie ambalată sau nu? ANPC spune că da, brutarii refuză să facă cheltuieli în plus!

Pâinea este un aliment consumat de aproape toți românii, indiferent de sortimente, de modul în care este ambalat, deloc ambalat sau proaspăt scos din cuptor.

 

În această perioadă, în care se iau măsuri drastice de reducere a răspândirii noului coronavirus în țara noastră, autoritățile și cumpărătorii au o dilemă: trebuie sau nu ca pâinea să se găsească pe rafturi doar ambalată?

 

Directorul general al ANPC, Paul Anghel, a opinat că pâinea, un aliment de bază, care nu poate fi decontaminată după ce un infectat cu COVID-19 a tușit sau strănutat peste ea, ar trebui ambalată, potrivit ziare.com.

 

“Pâinea neambalată ar trebui să se vândă ambalată sau în mod asistat de un vânzător care să aibă mănuși și toate celelalte echipamente de protecție (și care să îi pună omului pâine într-o pungă – n.red.). Noi, românii, avem și o meteahnă de a pune mâna pe pâine, așa cu mâna goală! Și după, ne răzgândim. Luăm alta pâine. Luăm o chiflă. Luăm o baghetă. Și așa mai departe…După părerea mea, fie se va vinde ambalat totul, fie, dacă nu se poate vinde ambalat – să se vândă asistat de o persoană. Asta, la sectorul de bake off (unde există pâine proaspătă, care nu a fost ambalată deja de producator – n.red.) (….) În ceea ce privește cozonacul și orice altceva se va mai vinde în următoarea perioadă, tot așa ar fi mai bine sa fie înfoliat, în țiplă sau în orice altă formă, în așa fel încât mâna mea, a consumatorului, să nu ajungă în contact direct cu alimentul, fără mănușă”, a mai spus Paul Anghel.

 

Citeste continuarea articolului pe food-retail.agrointel.ro:

 

https://food-retail.agrointel.ro/painea-trebuie-sa-fie-ambalata-sau-nu-anpc-spune-ca-da-brutarii-refuza-sa-faca-cheltuieli-in-plus/