Rețetă de pâine ciabatta cu măsline

 

Din ingredientele de mai jos obții o baghetă de ciabatta de 40 de centimetri lungime. Firește, depinde ce tavă ai. Poți face 2 pâinici „mai scurte” sau o pâine rotundă.

 

Ingrediente:

 

  • 500 de grame de făină albă tip 650
  • 400 mililitri de apă caldă +  2 linguri de apă caldă
  • O linguriță și jumătate de sare
  • O jumătate de cub de drojdie proaspătă (~10 de grame) sau un plic de drojdie uscată (7 grame)
  • 180 de grame de măsline fără sâmburi (negre, kalamata, verzi, după preferințe)
  • O jumătate de linguriță de zahăr
  • 4 linguri de ulei de măsline
  • rozmarin, cimbru, fulgi de chili (opțional)

 

Mod de preparare:

 

Citeste continuarea pe csid.ro:

 

https://www.csid.ro/dieta-sport/retete-culinare/paine-ciabatta-cu-masline-cu-miez-pufos-si-crusta-crocanta-reteta-usoara-19772980/

Pâine ciabatta cu măsline, cu miez pufos și crustă crocantă – rețeta ușoară

28 martie 2021