Rețetă de pâine ciabatta cu măsline
Din ingredientele de mai jos obții o baghetă de ciabatta de 40 de centimetri lungime. Firește, depinde ce tavă ai. Poți face 2 pâinici „mai scurte” sau o pâine rotundă.
Ingrediente:
- 500 de grame de făină albă tip 650
- 400 mililitri de apă caldă + 2 linguri de apă caldă
- O linguriță și jumătate de sare
- O jumătate de cub de drojdie proaspătă (~10 de grame) sau un plic de drojdie uscată (7 grame)
- 180 de grame de măsline fără sâmburi (negre, kalamata, verzi, după preferințe)
- O jumătate de linguriță de zahăr
- 4 linguri de ulei de măsline
- rozmarin, cimbru, fulgi de chili (opțional)
Mod de preparare:
Citeste continuarea pe csid.ro:
https://www.csid.ro/dieta-sport/retete-culinare/paine-ciabatta-cu-masline-cu-miez-pufos-si-crusta-crocanta-reteta-usoara-19772980/