Reţeaua de sănătate Regina Maria lansează Clinica post COVID, un program integrat destinat persoanelor care au nevoie de urmărire medicală, în urma infectării şi vindecării de COVID 19. Programul este gratuit pentru cadrele medicale şi se desfăşoară atât online, prin intermediul Clinicii Virtuale, cât şi în locaţiile fizice din Bucureşti.
„Ne-am pus întrebarea ce se va întâmpla cu românii care au fost infectaţi şi vindecaţi şi cum putem să îi ajutăm în perioada post COVID. Avem în acest moment o echipă de medici care lucrează integrat pentru a monitoriza starea de sănătate a celor care vor să se asigure că nu apar alte probleme medicale. Este clar nevoie de monitorizarea stării lor de sănătate în perioada următoare. Este un proiect disponibil atât în clinica virtuală, cât şi fizic, în clinicile din Bucureşti“, declară Fady Chreih, CEO Reţeaua de sănătate Regina Maria.
Fie că vorbim despre urmările bolii sau despre efectele tratamentelor primite în perioada spitalizării, o parte semnificativă dintre pacienţii care au depăşit această boală necesită în continuare o atenţie sporită. În unele cazuri, deşi virusul este eliminat din organism, pacienţii pot rămâne cu o serie de afecţiuni ale funcţiei pulmonare, insuficienţă renală, leziuni ale muşchiului inimii, insuficienţă multiplă de organ sau complicaţii legate de tratamentul urmat pentru vindecare.
Monitorizarea pacienţilor vindecaţi de COVID 19 constă în investigaţii imagistice – CT sau RX – şi o serie de analize de sânge, recomandate de medic în funcţie de fiecare caz în parte, printre care: hemoleucogramă, teste pentru evaluarea funcţiei hepatice şi a funcţiei renale......