14 iulie 2020

Nu e lene… e știință: beneficiile somnului și de ce să nu neglijezi odihna

Mai jos îți prezentăm beneficiile somnului asupra organismului tău și îți arătăm ce trebuie să faci ca să dormi mai bine.

 

Somnul te face mai fericit

 

O noapte pierdută sau în care nu ai dormit bine poate să-ți strice ziua. Probabil că știi deja asta pentru că ai observat că atunci când nu ești odihnit te ridici din pat morocănos și fără niciun chef de nimic. Mai mult însă, un studiu arată că somnul contribuie direct asupra fericirii tale. Cu alte cuvinte, dacă dormi destul o să te simți mai bine! Ai fi crezut că drumul către fericire e pavat cu perne și pături? 

Fotografie preluată de pe elements.envato.com. © Toate drepturile aparțin autorului/autorilor fotografiei. | despre drepturile de autor

 

Te concentrezi mai bine la lucru și acasă

 

Unul dintre principalele beneficii ale somnului este faptul că te ajută să te concentrezi mai bine. Astfel, dacă ți-ai luat porția de odihnă o să ai randament mai bun atât la job, cât și acasă. Un somn bun te ajută să lucrezi cu spor și cu mai multă atenție.

Fotografie preluată de pe elements.envato.com. © Toate drepturile aparțin autorului/autorilor fotografiei. | despre drepturile de autor

 

O să vezi mai bine

 

Dacă jobul tău implică ore petrecute în fața calculatorului ochii tăi sunt supuși, zi de zi, unui efort. Situația este și mai rea în cazul în care nu dormi destul. Concret, cu cât stăm mai mult treji cu atât ochii noștri sunt mai obosiți, existând tot mai multe erori de vedere. Dacă nu ai avut parte de un somn bun poți face o mulțime de greșeli pe care în mod normal le-ai evita.

Fotografie preluată de pe Giphy. © Toate drepturile aparțin autorului/autorilor fotografiei. | despre drepturile de autor

 

Beneficiile somnului: te ajută să ții kilogramele în plus la distanță

 

Pe lângă faptul că somnul te face mai fericit… te face și mai slab! O parte importantă a unui stil de viață sănătos este odihna. Astfel, dacă dormi bine ai mai multă energie și prin urmare nu o să ai nevoie de mâncare multă ca să rămâi în picioare. De asemenea, printre beneficiile somnului se numără și faptul că îți taie pofta de fast-food. Un studiu arată că atunci când dormi bine ești mai puțin tentat să devorezi mâncăruri nesănătoase.

 

Citeste continuarea articolului pe upfit.one:

 

https://upfit.one/ghid-fit-beneficiile-somnului-si-de-ce-sa-nu-neglijezi-odihna