04 martie 2020

Nanoparticulele de aur, folosite pentru identificarea cancerului

Medicii care au creat acest test cu nanoparticule de aur susţin că acesta ar putea ajuta la o diagnosticare mai timpurie a cancerului.

 

Oamenii de ştiinţă de la Institutul Australian de Bioinginerie şi Nanotehnologie au anunţat identificarea unei metode mai eficiente de diagnosticare a cancerului, care poate permite oncologilor să determine ritmul în care evoluează tratamentul pe care l-au prescris.

 

Acestă metodă foloseşte nanoparticulele de aur care se „lipesc” de vezicule extracelulare, particulele microscopice care asigură transferul informaţiilor genetice, ADN şi ARN, şi care este folosit de către celulele caneroase pentru a-şi asigura creşterea şi mutiplicarea, notează Medicalxpress.

 

În cadrul acestui studiu, oamenii de ştiinţă au testat această nouă metodă asupra mostrelor de sânge provenite de pacienţii care sufereau de melanom. Rezultatele obţinute au arătat că metoda aceasta poate identifica prezenţa celulelor canceroase şi, la fel de important, că poate fi folosită pentru a observa evoluţia terapiilor prescrise.

 

„Tehnologia reuneşte două abordări cu totul noi în cadrul unui cadru clinic pentru monitorizarea potenţială a tratamentului”, explică dr. Alain Wuethrich.

 

Citeste mai multe detalii pe descopera.ro:

https://www.descopera.ro/stiinta/18898110-nanoparticulele-de-aur-folosite-pentru-identificarea-cancerului