21 aprilie 2020

Mușcate curgătoare tiroleze: ghid de îngrijire și înmulțire a acestor flori spectaculoase!

În ultimii ani, mușcatele curgătoare pline de flori au încetat să mai facă parte numai din peisajul stațiunilor din Tirol, Austria, ci înfrumusețează și casele și grădinile tot mai multor români, motiv pentru care ne-am gândit să vă oferim un ghid de îngrijire a mușcatei curgătoare tiroleze.

 

Unde amplasăm mușcatele curgătoare tiroleze

 

Mușcata curgătoare sau tiroleză este ideală pentru jardinierele și ghivecele amplasate în exteriorul locuințelor. O duc cel mai bine la geam, fixate în afara pervazului sau pe balcoanele care îi permit să se extindă în jos.

 

Cum arată mușcatele tiroleze

 

Mușcatele tiroleze se deosebesc de celelalte mușcate prin faptul că au flori mai mărunte, sub formă de steluțe. Acestea sunt grupate în buchete de mari demensiuni care se revarsă.

 

 

Mușcatele tiroleze iubesc soarele!

 

Muscatele sunt plante rezistente, iubitoare de lumină, astfel că ele se pot amplasa în locuri însorite unde se pot păstra și pe timpul verii caniculare.

 

Pământul perfect pentru mușcatele curgătoare

 

Dacă alegeți mușcatele curgătoare, aveți grijă ce pământ folosiți. Mergeți pe turbă, dar alegeți una care drenează foarte bine apa întrucât aceste plante nu tolerează umiditatea excesivă.

 

Îngrășăminte pentru mușcatele tiroleze

 

Fertilizarea mușcatelor se poate face și prin substrat, dar și prin apa de udat. Dacă mergeți mai ales pe fertilizarea lichidă, administrați îngrășământul în doze mici din aprilie și până în luna septembrie. La fertilizarea în substrat, aplicați un îngrășământ granulat care să se solubilizeze în timp și să-i asigure plantei necesarul de nutrienți.

 

 

Udarea mușcatei curgătoare de Tirol

 

Citeste continuarea articolului pe agrointel.ro:

 

https://agrointel.ro/140037/muscate-curgatoare-tiroleze-ingrijire-inflorire-inmultire/