16 martie 2020

momondo: Relaxare fără planuri: Somnul ca experiență

Ziua Mondiala a Somnului are loc in fiecare an pe 13 Martie, iar in acest context echipa motorului gratuit de cautare pentru calatorii momondo.ro a adunat informatii interesante despre paturile de hotel si a selectat locatii in care somnul este privit ca o experienta memorabila, nu doar ca o necesitate. In fond, 67% dintre romani au declarat ca prefera sa se cazeze intr-o camera de hotel atunci cand calatoresc*.

Fie ca suntem acasa sau intr-o calatorie, ne bucuram de vacanta sau ne indeplinim o indatorire de serviciu, cel mai bun mod de a incepe o zi este cu o odihna buna. Dar acest lucru nu este intotdeauna foarte usor de obtinut, iar aspecte ce tin de ambient (lumini diferite, sunete bizare) sau simplul fapt ca este un pat diferit de cel in care obisnuim sa dormim pot fi piedici in calea somnului odihnitor. Totusi, putem influenta aceasta parte a calatoriei luand decizii informate.

Cum solicitam patul perfect

Multe unitati de cazare din lume, dar cu precadere cele din Grecia, Elvetia, Germania sau Austria, folosesc denumirea de „pat frantuzesc” (french bed) pentru a descrie un pat care inspira romantism, mai ales prin dimensiunile sale. Fiind putin mai ingust decat un pat dublu clasic, intimitatea este favorizata, iar persoanele care dorm in acest tip de pat nu pot avea prea mult spatiu intre ele.

Tot privind dinspre Germania, Austria sau Elvetia, dar usor in directia opusa, exista posibilitatea ca „patul dublu” (double bed) sa nu fie chiar cel mai romantic cu putinta, datorita spatiului dintre cele 2 jumatati: se intampla ca patul sa devina „dublu” prin alaturarea a doua paturi de o persoana, deci confirmarea din partea hotelului poate fi o idee buna, inainte de rezervare.

Revenind la confortul unei saltele mari, multe unitati de cazare din Marea Britanie afiseaza denumiri somptuoase pentru paturile mari (de 3 persoane), cu latime de 245 cm si lungime de 220 cm: "Eastern King", "Emperor" sau "Caesar". In Statele Unite ale Americii exista hoteluri care ofera chiar lungimi neobisnuite ale patului, numit aici „Grand King Bed” - 250 cm. In plus, pentru cei care vor sa se simta din nou copii, indiferent de varsta, se pot gasi (la cerere) si locatii cu oferte greu de imaginat, in care paturile au dimensiuni extreme: 360 cm x 300 cm.

Cei care prefera sa doarma singuri, vor fi foarte fericiti in unele hoteluri din Australia sau Noua Zeelanda care ofera paturi de tip „King Single”, cu dimensiuni mai mari decat paturile „single” obisnuite: 107 cm x 204 cm. Desigur, exista si opusul acestei abordari, chiar in locatii mai apropiate, din Europa: diferite unitati de cazare din Marea Britanie, Norvegia, Suedia sau Irlanda au paturi de o persoana cu latimi de 75 cm, pentru cei care sunt foarte increzatori ca nu pot cadea din pat in timpul somnului.

Paturi in care ne putem relaxa intreaga zi

Dincolo de dimensiunile si forma patului, multi turisti sunt interesati si de alte aspecte atunci cand rezerva cazarea, cum ar fi design-ul, privelistea oferita, temperatura sau accesorii inedite.

Dormitul in aer liber devine atractiv pentru calatori, iar proprietarii unitatilor de cazare ofera aceasta posibilitate, mai ales in zone cu temperaturi prietenoase si pe timpul noptii. In aria de conservare Loisaba, turistii pot alege sa doarma sub cel mai mare acoperis posibil, cerul instelat, iar pe timpul zilei sa se bucure de privelistea naturii si a animalelor salbatice din rezervatie fara sa se ridice din pat. O experienta asemanatoare poate fi traita si in locatii care au renuntat la ideea de a avea toti peretii, iar un exemplu care inspira visare cu ochii deschisi este resortul Jade Mountain din insula Santa Lucia, care mai adauga si o piscina privata chiar langa pat, pentru ca vacanta sa insemne literalmente doar „pat, piscina si o priveliste greu de replicat”.

Continuand cu exemple de privelisti incredibile, dar adaptate la mediul in care se afla, turistii se pot bucura de imaginea Aurorei Boreale direct din paturile asezate chiar langa ferestrele mari ale casutelor din Northern Lights Village, Saariselkä, Finlanda. O fereastra chiar mai mare, cat toti peretii si un tavan, poate bucura clientii resortului Conrad din Insulele Maldive, aratandu-le viata marina fara sa fie nevoie sa se ridice din pat.

O locatie speciala mult mai apropiata se afla in Porto, orasul renumit pentru vinul specific. Pe langa experienta de a degusta mai multe tipuri de vin si a invata mai multe despre cum functioneaza procesul de obtinere a acestei licori, The Yeatman ofera clientilor posibilitatea de a dormi intr-un pat inauntrul unui butoi de vin enorm si foarte comod.

Pentru cei care se bucura de o calitate sporita a somnului doar atunci cand perna folosita este ideala pentru corpul lor exista Hotelul Benjamin din New York, care ia acest aspect foarte in serios, oferind o selectie de 10 perne de dimensiuni, forme si materiale diferite. In plus, exista chiar si consultanta in dormit din partea unui doctor expert in somn, pe langa alte facilitati de relaxare.

Notă

*Studiul a fost realizat pe datele colectate în ianuarie 2020 printr-un sondaj online în rândul a 25.200 de persoane din 24 de țări, dintre care 1000 români cu vârste cuprinse între 18 și 65 de ani, din zone geografice diferite.

Ne poți urmări aici:

https://www.facebook.com/momondoromania/

https://www.instagram.com/momondo_romania/

 

Despre momondo

momondo.ro este un motor de căutare gratuit care compară cele mai bune oferte pentru bilete de avion, hoteluri și închirieri auto la nivel global. momondo a primit numeroase distincții internaționale și a fost recomandat de către publicații importante, cum ar fi: New York Times, CNN, Frommer’s și The Daily Telegraph. momondo are sediul central în Copenhaga și este prezent pe 30 de piețe internaționale. Aplicațiile pentru mobil gratuite sunt disponibile pentru iPhone și Android. momondo este parte din KAYAK, companie din cadrul Booking Holdings Inc (NASDAQ: BKNG).

 

Pentru mai multe informații, vă rugăm contactați:

Mihai Cojocaru
PR specialist
mcojocaru@momondo.com
(+40) 738524562