14 martie 2020

Ministerul Sănătății: Spirtul este util pentru dezinfectarea suprafețelor

Folosirea alcoolului sanitar, spirtul medicinal, care are o concentrație de 70%, poate ajuta la prevenirea infecției cu coronavirus în special dacă este folosit pentru dezinfectarea suprafețelor, transmite Ministerul Sănătății.

 

Dar pentru dezinfectarea mâinilor este recomandat spălatul cu săpun minimum 30 de secunde sau folosirea unui dezinfectant sub formă de gel (cu o concentrație de etanol de 70%).

 

Precizările Ministerului Sănătății despre spirtul medicinal:
 
  • Organizaţia Mondială a Sănătăţii recomandă folosirea alcoolului sanitar (spirt medicinal) ca măsură de prevenire a infecției cu coronavirus.
  • Alcoolul sanitar (etanol 70%) poate fi folosit pentru dezinfectarea suprafeţelor atinse frecvent.
  • Pentru dezinfectarea mâinilor este recomandată spălarea pe mâini cu săpun timp de minimum 30 de secunde („cam cât durează să cântăm primele 3 versuri din ‘Deșteaptă-te române!'”) sau folosirea de dezinfectant sub formă de gel (cu etanol 70%).
  • Alcoolul sanitar este inclus în registrul național al produselor biocide din România, actualizat în ianuarie 2020.

 

Aceste precizări vin după ce în spațiul virtual au început mai multe discuții în urma unei declarații a medicului Adrian Streinu-Cercel, care a spus, într-o emisiune de televiziune, că spirtul medicinal nu este bun și că trebuie utilizate substanțe biocide pentru a distruge virusul.

 

Citeste mai multe detalii pe greatnews.ro:

 

https://greatnews.ro/ministerul-sanatatii-spirtul-este-util-pentru-dezinfectarea-suprafetelor/