03 februarie 2021

Mănânci prea sărat? Uite ce semne îţi transmite corpul

Mănânci prea sărat – află că nu doar tensiunea arterială crescută este un semnal de alarmă. Există mai multe simptome care ţi-ar putea arăta că mănânci prea sărat. Descoperă 5 astfel de semne!

 

5 semne că mănânci prea sărat

 

Te strânge inelul

Chiar dacă eşti fericita posesoare a kilogramelor dorite, asta nu înseamnă că sănătata ta este perfect în regulă. Dacă observi că ţi se umflă degetele şi inelele stau strâns pe ele, e semn că ar trebui să laşi deoparte solniţa cu sare. Cel mai probabil te confrunţi cu retenţie de apă, cauzată de consumul excesiv de alimente sărate.

 

Ai gura uscată

Simţi că ai în gură nisip şi ţi-e tot timpul sete? E foarte posibil ca sarea în exces să fie de vină. Nivelul crescut de sodiu din organism extrage apa din ţesuturi şi duce la apariţia acestui simptom deranjant.

Ce poţi face? Bea mai multă apă şi, desigur, mănâncă mai puţine alimente sărate.

 

Te doare capul

Chiar dacă nu vezi nicio legătură între chipsurile ciugulite la birou şi apariţia durerilor de cap, se pare că există dovezi ştiinţifice care susţin această afirmaţie.

Potrivit unui studiu publicat recent în Bristish Medical Journal, adulţii care consumă 3.500 mg de sodiu pe zi au un risc de trei ori mai mare de a suferi de migrene, în comparaţie cu cei care consumă doar 1.500 mg de sodiu.

De asemenea, dacă suferi de hipertensiune, e foarte posibil să te confrunţi mai des cu migrene, mai arată studiul citat.

 

Citeste mai multe detalii pe csid.ro:

 

https://www.csid.ro/health/sanatate-health/semne-pe-care-ti-le-transmite-corpul-atunci-cand-mananci-prea-sarat-16053114/