19 iunie 2020

Lupta pentru „cea mai sigură destinație de vacanță” se dă între Grecia și Portugalia

Portugalia și Grecia, două destinații turistice importante, încearcă să atragă vizitatori, prezentându-se ca fiind cele mai sigure din Europa, într-o încercare de a relansa industria turistică puternic afectată de pandemia de coronavirus, potrivit CNN.

 

Atât Portugalia cât și Grecia, care în această săptămână și-au deschis porțile pentru turiștii din alte țări, se laudă cu o rată mică de infecție cu COVID-19 și cu măsuri eficiente pentru a menține epidemia sub control.

 

Portugalia se află printre statele europene cu cele mai puține decese provocate de COVID-19, raportându-se 1.520 de victime în rândul unei populații sub 11 milioane de locuitori, iar guvernul speră că măsurile luate împotriva răspândirii virusului vor ajuta țara să devină cât mai atractivă pentru turiști

.

„Suntem printre țările care au testat cel mai mult, suntem una dintre țările unde oamenii pot veni cu încredere”, a declarat premierul portughez, Antonio Costa. "Încrederea este unul dintre factorii care va face diferența în momentul alegerii unei destinații de vacanță - cred că Portugalia este o alegere bună".

 

Și omologul său grec, Kyriakos Mitsotakis, a declarat că prioritatea țării sale este siguranța, având în vedere că în această săptămână, Grecia deschide hotelurile pentru vizitatorii din toată Europa.

 

„Nu mă interesează să fac din Grecia destinația numărul unu în Europa”, spune Mitsotakis. "Sunt interesat să fac din Grecia cea mai sigură destinație de vacanță din Europa".

 

Citeste mai multe detalii pe digi24.ro:

 

https://www.digi24.ro/stiri/externe/mapamond/lupta-pentru-cea-mai-sigura-destinatie-de-vacanta-se-da-intre-grecia-si-portugalia-1324378