29 aprilie 2020

Kiwi - fructul minune

Este fructul naţional al Chinei şi e popular în întreaga lume, fiind gustos şi  extrem de benefic pentru organismul uman. Ne-am gândit să vă prezentăm câteva din minunile pe care kiwi le poate face pentru sănătate.

 

În primul rând, kiwi păstrează sănătatea plămânilor. Kiwi conţine mai multă vitamina C decât portocalele şi este deosebit de eficace împotriva problemelor respiratorii, cum ar fi dificultăţile de respiraţie, astmul şi tusea. Cercetătorii spun că persoanele care consumă kiwi scapă mai rapid de răceli şi au mai puţine probleme respiratorii.

 

Tot kiwi reglează glicemia. Fibrele conţinute de kiwi ajuta mâncarea să înainteze într-un ritm normal prin sistemul digestiv şi reglează absorbţia de zahăr, evitând că nivelul glicemiei să fie prea scăzut sau prea ridicat.

 

Menţine sănătatea aparatului digestiv. Fibrele din kiwi contribuie la trecerea alimentelor din stomac către intestinul gros într-un ritm normal, ceea ce ajută aparatul digestiv să nu fie suprasolicitat.

 

Mai trebuie să ştiţi că fructele de kiwi întăresc sistemul osos şi ţesutul conjunctiv. Vitamina C conţinută de kiwi este un antioxidant indispensabil care circulă prin corp, neutralizând radicalii liberi cu care intră în contact. Radicalii liberi pot afecta celulele sănătoase, provocând inflamaţii la nivelul oaselor şi ţesutului conjunctiv. Din acest motiv, Vitamina C poate reduce severitatea simptomelor de artrită reumatoida sau osteoartrita. Kiwi este, de asemenea, o sursă importantă de potasiu, element ce previne slăbirea sistemului osos.

 

Şi tot acest fruct previne cancerul. Stresul excesiv oxidativ provocat de radicalii liberi este asociat cu mai multe tipuri de cancer, cum ar fi cel pulmonar, bucal, de gât, de colon, de stomac şi de esofag. Vitamina C din kiwi protejează corpul de acest stres oxidativ şi ajuta vitamina E – un alt antioxidant – să se menţină la un nivel ridicat.

 

În plus, întăreşte sistemul cardiovascular.

 

Citeste continuarea articolului pe jurnalulph.ro:

https://jurnalulph.ro/food/1593-kiwi-fructul-minune.html