15 aprilie 2020

Iata cum iti poti imbunatati memoria

Ai probleme cu memoria? Nu-i nimic cu totii avem astfel de probleme in anumite momente din viata noastra. Trebuie sa sustii un examen important si simti cum grijile te apasa iar asta poate fi un motiv pentru care ai probleme cu memoria dar nu este un capat de tara.

 

Metodele prin care iti poti imbunatati memoria

 

Rima

Rima te ajuta sa memorezi mult mai usor ce ai de invatat. Ai vazut cat de usor retii anumite cantece? O faci din cauza rimei, asa ca inceraca sa faci un exercitiu de memorie retinand cat mai multe versuri. Cu cat vei practica acest exercitiu mai des cu atat memoria ta se va imbunatati.

 

Divizarea

Divizarea este cea mai buna metoda prin care poti retine anumite informatii. Spre exemplu daca vrei sa retii un numar de telefon cel mai bine este sa imparti acel numar in trei grupe. Prin divizare vei putea retine mai usor tot ce iti propui.

 

Aliteratia

Stii ce este aliteratia?  Aliteratia este repetitia unei litere sau a unui grup de sunete in cuvinte apropiate. Este folosita cel mai des in poezii sau in piesele de teatru. Specialistii recomanda aliteratia ca exercitiu de dezvoltare a memoriei.

 

Repetitia

Repetitia este o buna modalitate de a-ti imbunatati memoria. Daca vrei sa retii mai usor anumite informatii cel mai bine este sa le repeti ori de cate ori este cazul pentru a le putea retine cu mai multa usurinta. Chiar daca la un moment dat aceasta metoda poate deveni plictisitoare nu trebuie sa iti iesi din fire. Incearca sa repeti atat cat poti astfel incat sa retii ce este esential.

 

Notitele

In momentul in care scrii un text pe care trebuie sa il memorezi vei vedea ca il vei retine mult mai usor. Toate aceste informatii pe care le-ai scris vor parea mai logice si vor avea o anumita ordine in mintea ta. Poate ca pare un proces destul de plictisitor dar nu este deloc asa.

 

 

Citeste continuarea articolului pe reginele.ro:

 

https://reginele.ro/iata-cum-iti-poti-imbunatati-memoria/