15 august 2020

Guggul: tratamentul pentru acnee, psoriazis şi eczeme

Guggul este o răşină gălbuie obţinută dintr-o varietate de plante originare din India, Bangladesh şi Pakistan. De-a lungul anilor a fost folosit ca tratament holistic pentru a trata diferite afecţiuni precum obezitatea, artrita şi inflamaţiile.

 

Guggul: beneficii pentru sănătatea organismului şi pielii

 

Guggul a devenit popular pentru proprietăţile sale antiinflamatorii. Cercetările sugerează că poate ajuta la tratarea anumitor afecţiuni precum acnee, eczeme, psoriazis şi artrită. De asemenea, a fost folosit pentru scăderea în greutate, pentru a trata hipotiroidismul şi pentru a controla nivelul de colesteriol şi glicemia.

 

Acneea. În urma studiilor s-a demonstrat că guggul este benefic pentru tratarea acneei, atât de pe faţă, cât şi de pe spate şi piept. Mai mult, persoanele cu tenul gras au observat o schimbare uluitoare a tenului, în doar şase luni de utilizare.

 

Eczeme, psoriazis, iritaţii ale pielii. Atât eczemele, cât şi psoriazisul sunt două afecţiuni deloc contagioase, dar care sunt provocate de inflamaţii ale pielii. Majoritatea cercetărilor asupra capacităţii guggulului de a trata aceste afecţiuni şi alte iritaţii ale pielii arată îmbunătăţiri asupra simptomelor precum mâncărimi, roşeaţă sau schimbarea pigmentului pielii în rândul persoanelor care se confruntă cu psoriazis sau eczeme.

 

Citeste continuarea artiolului pe csid.ro:

https://www.csid.ro/health/medicina-alternativa/guggul-tratamentul-pentru-acnee-psoriazis-si-eczeme-19504697/