29 martie 2020

Faci comenzi online? Recomandările medicului pentru a nu contracta COVID-19 de pe colete

Potrivit ultimelor informaţii coronavirusul poate rezista timp de 24 de ore pe pachetele de livrare, iar astfel Dr. John Torres a explicat perioada de rezistenţă a virusului pe diferite suprafeţe. Medicul avertizează că persoanele care au făcut cumpărături online şi au primit coletele, ar trebui să le lase în afara locuinţei şi să se spele pe mâini sau să dezinfecteze coletul şi produsele.

 

Medicii şi cercetătorii au încercat în ultimele luni să acumuleze mai multe informaţii despre acest virus devenit viral şi care reprezintă o reală ameninţare la nivel global. Astfel au ajuns la concluzia că poate supravieţui pe anumite suprafeţe pentru perioade de timp diferite. Într-un interviu pentru Today, medicul John Torres a explicat că persoanele care au primit colete de la orice companie ar trebui să fie precauţi în privinţa lor.

 

”De la cupru, pe care poate rezista timp de patru ore, până la fier, oţel şi plastic, unde poate supravieţui până la trei zile. Ambalajele din carton sunt cele pe care virusul are o durată de 24 de ore”, explică Torres potrivit Daily Mail.

 

Specialistul menţionează că persoanele care primesc colete nu ar trebui să le introducă în casă imediat, ci să le lase afară timp de 24 de ore şi, evident, să se spele pe mâini.

 

”Poţi face două lucruri cu ceea ce conţine coletul: fie îl laşi afară timp de 24 de ore, fie îl dezinfectezi pentru a nu permite extinderea virusului. Dar principalul lucru pe care trebuie să-l faci după ce l-ai atins este să te speli pe mâini înainte de a pune mâna pe faţă”, explică Torres.

Acelaşi lucru se aplică şi în cazul comenzilor făcute de la restaurante sau supermarketuri.

 

”Dacă achiziţionezi fructe şi legume,......

 

Citeste mai multe detalii pe csid.ro:

 

https://www.csid.ro/health/sanatate/faci-comenzi-online-recomandarile-medicului-pentru-a-nu-contracta-covid-19-de-pe-colete-19021601/