21 aprilie 2020

Deficitul de atenție la adulți: 7 semne problematice

Iată ce manifestări indică deficitul de atenție la adulți, potrivit webmd.com:

 

 1. Dificultatea de a fi organizat

 

Pentru adulții care suferă de ADHD responsabilitățile pe care le au, de exemplu plata facturilor, grija copiilor sau aspectele legate de job pot cauza o dezorganizare completă.

 

Va fi mult mai evidentă decât simpla uitare a unor aspecte, ci se va remarca gestionarea deficitară pe toate planurile.

 

 2. Accidentele în trafic și condusul neatent

 

ADHD-ul reduce capacitatea de a te concentra pe o singură activitate, iar condusul poate deveni o provocare pentru persoanele care suferă de această afecțiune. Deficitul de atenție poate determina adulții să depășească limita de viteză, să aibă accidente în trafic sau chiar să comită greșeli care îi vor face să-și piardă permisul de conducere.
 

 3. Problemele în plan sentimental

 

Deși este adevărat că nu orice probleme din cadrul unei relații vor fi legate de ADHD, există anumite aspecte negative care afectează cu preponderență căsătoriile sau relațiile adulților care au ADHD.
Adesea partenerii consideră că inabilitatea de a-și respecta promisiunile sau incapacitatea de a asculta ce spun este un semn că nu le pasă. Din păcate adulții cu ADHD ar putea să nu realizeze că partenerul lor este supărat și să aibă impresia că sunt agasați sau învinuiți pentru ceva ce nu au făcut.
 

 4. Dificultatea de a finaliza diferite sarcini

 

Citeste mai multe detalii pe eva.ro:

 

http://www.eva.ro/sanatate/medicina-generala/deficitul-de-atentie-la-adulti-7-semne-problematice-articol-215589.html