12 iulie 2020

Cum te poate îmbolnăvi aerul condiţionat. Mituri şi adevăruri despre aparatele de climă

În perioadele toride de vară nu putem trăi fără aer condiţionat. Fără o temperatură optimă, ne simţim moleşiţi şi fără vlagă. Cu toate acestea, multe persoane evită instalarea unei unităţi de aer condiţionat din diverse motive, însă aveţi idee câte temeri sunt cu adevărat fondate şi câte sunt, de fapt, simple mituri? Iată adevărul!

 

Mit: Folosirea unui aparat de aer condiţionat creşte şansele de a răci

 

Această afirmaţie este complet ireală, conform specialiştilor. Când răceşti, poţi deveni în mod automat mai vulnerabil la boli, însă răceala obişnuită este cauzată de un virus, nu de temperatura din cameră. Porniţi curentul de la aerul condiţionat în mod alternativ, dar păstraţi-vă casa curată şi spălaţi-vă de multe ori pe mâini pentru a minimiza contractarea unei potenţiale răceli.

 

Mit: Aerul condiţionat răspândeşte boli

 

Sunt voci care spun că aparatele de aer condiţionat răspândesc viruşi nocivi. Dacă unitatea voastră este bine întreţinută, va ajuta de fapt la păstrarea unei bune calităţi a aerului, motiv pentru care este esenţial să vă amintiţi că trebuie să o curăţaţi frecvent. Dacă aparatul de aer condiţionat nu este întreţinut corespunzător, atunci poate deveni un focar de răspândire a mucegaiului, alergenilor şi altor bacterii.

 

Mit: Aerul condiţionat perturbă somnul

 

Unii oameni spun că au probleme în a adormi atunci când aparatul de aer condiţionat funcţionează, însă, conform studiilor recente, majoritatea oamenilor cred că dorm mai uşor datorită confortului sporit oferit de aerul condiţionat. Singurul mod în care un aparat de aer condiţionat va interfera într-adevăr cu calitatea somnului nostru este dacă temperatura este setată la un nivel nepotrivit sau dacă sistemul de aer condiţionat face prea mult zgomot.

 

Mit: Aparatele de aer condiţionat doar răcesc aerul

 

Citeste continuarea articolului pe csid.ro:

 

https://www.csid.ro/health/sanatate/cum-te-poate-imbolnavi-aerul-conditionat-mituri-si-adevaruri-despre-aparatele-de-clima-19418658/