Verdețurile sunt de nelipsit în această perioadă din bucătăriile gospodinelor. Se știe însă că sunt sensibile și nu pot fi păstrate un timp prea îndelungat deoarece se ofilesc și își pierd din proprietăți.
De precizat că verdețurile sunt de două feluri: cu frunze moi (pătrunjel, leuștean, mărar), sau cu frunze mai tari (rozmarin, oregano, cimbru).
În cazul plantelor aromatice cu frunze mai moi, acestea se pot păstra într-un pahar cu apă, ca un buchet de flori. Aveți grijă ca înainte de a le pune în apă, să tăiați un pic din codițele legăturilor. Apa se schimbă zilnic pentru a vă asigura că frunzele rămân verzi mai mult timp.
Păstrarea verdețurilor în apă își are și ea secretele ei: busuiocul poate fi păstrat pe pervaz, la lumină și la temperatura camerei, însă pătrunjelul și alte verdețuri asemănătoare trebuie pun în apă, se acoperă cu o folie sau cu o pungă de plastic și se păstrează în frigider.
Pentru a prelungi durata de viață a verdețurilor, indiferent de tipul frunzei lor, multe gospodine le pun direct la frigider, însă aceasta nu este cea mai bună variantă întrucât nu mai au aceeași aromă.
https://food-retail.agrointel.ro/cum-se-pastreaza-verdeturile-proaspete-mai-mult-timp/