15 mai 2020

Cum sa ai trandafiri infloriti toata vara în gradina. 5 trucuri pentru flori superbe

Cum să ai trandafiri infloriti toată vara și să te bucuri de mirosul lor zi de zi? Landia.ro îți prezintă câteva trucuri care te vor ajuta să îți ții grădina colorată pe tot parcursul sezonului.

În primul rând, ai nevoie de soiuri de trandafiri cu înflorire repetată, plantați în zone însorite. Dacă îi ai deja în grădină, trebuie doar să aplici următoarele procedure pentru a ca florile tale preferate să aibă o înflorire abundentă.

 

1. Tăierile în verde pentru trandafiri infloriti toata vara

 

Unele dintre cele mai importante operațiuni de întreținere ale trandafirilor sunt tăierile în verde.Plantele tinere trebuie ciupite pentru a favoriza ramificarea și formarea coroanei pe care vor crește viitoarele tulpini cu flori. Ciupește plantele deasupra primei frunze cu 5 foliole și repetă procedura cel puțin încă o dată.

De asemenea, este indicat să elimini lăstarii laterali când au 5-6 cm, deoarece aceștia pot deteriora calitatea florilor.

Nu în ultimul rând, în cazul soiurilor care produc mai mulți boboci în vârful tulpinii, elimină încă de când sunt mici bobocii laterali și păstrează pentru înflorire doar bobocul principal. Repetă operațiunea de câte ori este necesar.

 

2. Rupe florile ofilite

 

După înflorire, îndepărtează florile ofilite pentru a preveni dezvoltarea semințelor, astfel încât planta să-și redirecționeze energia pentru producerea viitoarelor flori.

Lăstarii care au înflorit se taie la 3-4 muguri, de unde vor apare în scurt timp noi lăstari floriferi.

 

3. Udă regulat, dar nu excesiv

 

Citeste continuarea pe landia.ro:

 

https://www.landia.ro/trandafiri-infloriti-toata-vara/