30 martie 2020

Cum să ai grijă de sănătatea ta fizică și mentală când ești în izolare socială

Păstrează legătura cu cei dragi prin telefon sau online

 

Izolarea socială nu înseamnă că nu mai trebuie să vorbești cu cei dragi. Suntem în secolul XXI, avem la dispoziție o multitudine de modalități de a comunica cu cei dragi. Singurătatea poate fi un rezultat al izolării. Zilele întregi în care nu îți mai vezi colegii, prietenii și familia, poate să te afecteze moral, uneori fără să-ți dai seama.

Asigură-te că vorbești cu cei dragi în fiecare zi. Un SMS sau mesaj privat pe rețelele de socializare poate însemna foarte mult, nu doar pentru ei, ci și pentru tine.

Te-ai săturat să mănânci în fața televizorului sau a laptopului? Masa în familie se poate desfășura și pe Skype, iar la final vei avea mult mai puține vase de spălat.

 

 

Fă activități care te ajută să te relaxezi

 

Citește toate cărțile care se prăfuiesc pe noptieră, urmărește toate serialele și filmele de care nu ai avut până acum timp, apucă-te de curățenia de primăvară, repară toate lucrurile din casă care te deranjează de atâta timp, apucă-te de desenat sau de scris în jurnal.

 

 

Găsește câteva activități care te relaxează și te fac să uiți de ce se întâmplă în jurul nostru, chiar și pentru câteva minute.

 

Limitează-ți expunerea la televizor și la site-urile de știri

 

Cu toții vrem să fim cât mai informați despre situația generată de COVID-19, atât în România, cât și în lume. Dar asta nu înseamnă că este o idee bună să stăm lipiți de televizor sau să verificăm obsesiv diverse site-uri de știri sau conturi de social media.

 

Din păcate, în această perioadă informațiile eronate și exagerate se răspândesc mai rapid decât virusul de care încercăm să ne protejăm. Așa că verifică sursele oficiale, website-urile și paginile de social media ale organizațiilor care se ocupă de gestionarea acestor situații, precum Ministerul Sănătății sau Organizația Mondială a Sănătății.

 

 

E foarte ușor să cazi pradă titlurilor senzaționale care prevestesc sfârșitul lumii și lipsa alimentelor din magazine. Așa că mai bine urmărești o pagină dedicată animăluțelor simpatice care să te înveselească.

 

Continuă să faci exerciții fizice chiar dacă ți s-a înghețat abonamentul la sală

 

Hai să-ți spunem un secret: nu este obligatoriu să mergi la sală ca să rămâi în formă.

Poți să-ți continui exercițiile și acasă, chiar dacă nu ai niciun fel de echipament. Nu ai nevoie decât de un prosop, apă și energie. Știm că nu e la fel ca la sală, dar e important să faci un efort în aceste zile și să exersezi, măcar câteva minute pe zi.

Există o multitudine de exerciții video online, care să te îndrume și să te motiveze.

 

 

 Citeste continuarea articolului pe upfit.one:

 

https://upfit.one/ghid-fit-cum-sa-ai-grija-de-sanatatea-ta-fizica-si-mentala-cand-esti-in-izolare-sociala