11 mai 2020

Cum provoci o nouă înflorire la orhidee. 6 trucuri pentru flori superbe

Landia îți prezintă cele 6 reguli de aur cu ajutorul cărora poți ajuta orhideea să înflorească din nou:

 

 

1.Atenție la rădăcini!

 

Dacă rădăcinile orhideei sunt în stare buna, planta va înflori curând.   În măsura în care se poate, pentru a declanșa înflorirea orhideei se poate muta planta într-un ghiveci cu orificii laterale, ușor de găsit în magazinele de specialitate sau în cele de materiale plastice.

 

2.Lumina 

 

Trebuie să știi că Orhideei îi place lumina, însă nu trebuie lăsată în soare direct, spun cei de la egrădini.

Rezistă bine și la temperaturile din vară, cu o condiție: să o pulverizăm periodic cu apă sau să îi asigurăm o umiditate bună în cameră. Din când în când, e bine să îi facem și câte un duș, însă trebuie să avem grijă să nu îi lăsăm apă la îmbinarea frunzelor, acolo este “inima plantei”, de acolo vor da noi frunze și apa poate favoriza mucegaiul.

 

3.Umiditatea

 

De obicei, iarna o udăm o dată la 1-2 săptămâni, în funcție de umiditatea camerei, iar vara, de câteva ori pe săptămână. Rădăcinile ciudate ale acestei orhidee vor fi mereu un indiciu dacă are nevoie de o nouă udare. Când au nuanța verde sidefiu, înseamnă că e momentul să o udăm.

 

4.Temperatură

 

Variațiile de temperatură de la zi la noapte pot influența înflorirea din nou a orhideelor care preferă nopțile mai răcoroase, cele în care temperatura din încăpere coboară în jur de 15 grade Celsius. Ideal ar fi ca temperatura să varieze între 15-18 grade Celsius noaptea și 20-25 grade Celsius ziua.

 

Citeste continuarea pe landia.ro:

 

https://www.landia.ro/cum-provoci-o-noua-inflorire-la-orhidee/