01 aprilie 2020

Cum protejezi pielea mâinilor de efectele dezinfectării frecvente

Folosește un săpun hidratant

 

Având în vedere faptul că majoritatea săpunurilor de pe piață conțin agenți de curățare sau surfactanți, precum cei din gama sulfaților, este recomandat să te orientezi după un săpun care conține și ingrediente emoliente și reparatoare, precum glicerină, lanolină, ceramide, aloe vera și aminoacizi. Consistența săpunului este la fel de importantă. Săpunurile lichide și cremoase sunt de preferat celor solide. Săpunurile solide au, de regulă, un pH mai crescut, care contribuie la uscarea excesivă a mâinilor. 

 

Spală-ți mâinile cu apă călduță

 

Durata de spălare a mâinilor trebuie să fie de 30-40 de secunde, dar nu mai puțin de 20 de secunde. Este important să respecți acest interval și să îți cureți temeinic mâinile, dar ai grijă să nu le agresezi, pentru a nu-ți irita pielea. Masează-ți mâinile cu săpun, având grijă să acoperi întreaga suprafață a acestora, inclusiv spațiile dintre degete. Apa călduță este de preferat celei fierbinți, deoarece apa la temperatură înaltă poate irita pielea, prin îndepărtarea agresivă a uleiurilor naturale ale pielii, care ne protejează mâinile de uscăciune și iritație.  Așadar, este recomandat să ne spălăm mâinile cu o apă suportabilă la atingere și cu săpun din abundență. 

 

Aplică o cremă hidratantă de mai multe ori pe zi

 

După ce te speli pe mâini, este ideal să aplici, pe pielea ușor umedă, o cremă puternic hidratantă. Aceasta va ”sigila” apa în piele și îți va menține mâinile hidratate pe o perioadă mai îndelungată. Dacă nu suporți un strat generos de cremă pe mâini, aplică o cantitate mai mică, deoarece va fi la fel de eficient. Cremele și unguentele sunt de preferat loțiunilor, care au o consistență superfluă și nu vor reține la fel de bine apa în țesuturile pielii. 

 

Citeste continuarea articolului pe doc.ro:

 

https://doc.ro/frumusete/cum-protejezi-pielea-mainilor-de-efectele-dezinfectarii-frecvente