05 iulie 2020

Cum poţi scăpa de negi cu bicarbonat de sodiu. Trucul care te va surprinde

Iată cum se prepară pasta şi ce alte remedii ar putea fi eficiente în tratarea negilor.

Ţine cont însă că aceste remedii nu sunt dovedite ştiinţific, deci eficienţa lor nu a fost demonstrată. Pentru a te asigura că alegi o soluţie care să funcţioneze, îţi recomandăm să ceri mai întâi părerea unui medic dermatolog!

 

 

 

Pastă cu bicarbonat de sodiu şi ulei de ricin

 

Pentru eliminarea negilor este adesea folosită o pastă formată din bicarbonat de sodiu cu oţet sau ulei de ricin, care se aplică de 2 ori pe zi pe zona afectată de negi. Se pare că bicarbonatul de sodiu are proprietăţi antiseptice şi antiiflamatoare care ar putea distruge ţesutul care compune negul. 

 

Oţet din cidru de mere

 

Datorită acidului din compoziţie, oţetul din cidru de mere ar putea „macera”, într-o exprimare plastică, acel neg de care vrei să scapi. Unele persoane susţin că au scăpat de negii inestetici aplicând pe ei, cu ajutorul unui beţişor de vată, puţin oţet din cidru de mere şi acoperind apoi zona cu un plasture pentru câteva ore.

Desigur, operaţiunea trebuie repetată câteva zile până la câteva săptămâni. Iar rezultatul nu este garantat, aşa cum ţinem să reamintim!

 

Tinctură de rostopască pentru negi

 

Această plantă perenă conţine toxine foarte periculoase,dar care pot acţiona asupra negilor, mecanismul de acţiune nefiind încă suficient cunoscut.

Pentru eliminarea negilor poate fi folosită atât tinctura de rostopască, dar şi „laptele” din tulpina de plantă proaspătă. Lasă să acţioneze, apoi spală-te bine pe mâini cu apă şi săpun.

 

Citeste continuarea articolului pe csid.ro:

https://www.csid.ro/beauty/ingrijire-frumusete/cum-poti-scapa-de-negi-cu-bicarbonat-de-sodiu-trucul-care-te-va-surprinde-19351151/