15 aprilie 2020

Cum dezinfectăm telefonul pentru a reduce riscul de coronavirus

„Oamenii îşi igienizează foarte rar telefoanele mobile, aşa că bacteriile şi microbii în general se acumulează pe suprafaţa acestora. Printre ele amintesc de E. coli, virusul gripal, stafilococcul auriu, chiar şi noul coronavirus COVID-19”, adaugă dr. Germ.

 

Din fericire, există soluţii simple pentru a scăpa de aceste microorganisme ce ne pot ataca sănătatea. Specialistul recomandă curăţarea telefonului cel puţin o dată pe zi sau chiar mai des dacă trece prin mai multe mâini. De asemenea, este important să nu iei cu tine telefonul la baie şi să te speli corect pe mâini după folosirea toaletei.

 

Cum îţi cureţi corect telefonul mobil

 

Iată mai jos care sunt paşii pe care trebuie să îi urmezi pentru a curăţa corect telefonul mobil:

 

Cârpă din microfibră – este indicat să o porţi mereu cu tine în geantă sau rucsac, pentru că este cel mai bun material pentru a curăţa urmele de grăsime de pe suprafaţa telefonului, fără a o zgâria

 

Soluţii pe bază de alcool 60% şi apă 40% – acestea sunt recomandate pentru dezinfectarea telefonului. Umezeşte uşor o cârpă din microfibră sau bumbac moale şi şterge blând telefonul, pe toate părţile, inclusiv în colţuri. Important: nu aplica soluţia direct pe telefon!

 

Şerveţele dezinfectante – dacă preferi o variantă mai comodă, poţi folosi şerveţele antibacteriene pe bază de alcool. Ai grijă însă, astfel de şerveţele tind să fie excesiv de umede şi nu sunt foarte indicate pentru ecranele telefoanelor, ci mai degrabă pentru carcasele acestora.

 

Citeste mai multe detalii pe csid.ro:

 

https://www.csid.ro/health/sanatate/cum-dezinfectam-telefonul-pentru-a-reduce-riscul-de-coronavirus-18921486/