24 septembrie 2020

Concediile medicale pentru Covid-19 vor fi acordate şi de medicii de familie

Ordinul comun al Ministerului Sănătăţii şi al Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate conform căruia concediile medicale pentru Covid-19 vor putea fi acordate şi de medicii de familie a fost publicat miercuri în Monitorul Oficial. Concediul medical este plătit 100%.

 

Ordinul prevede că medicii de familie pot acorda concediul medical doar pentru perioada dintre momentul confirmării infecţiei cu virusul şi momentul internării în spital, dacă internarea întârzie câteva zile de la testarea pozitivă. De asemenea, medicii de familie mai pot acorda concediu medical dacă persoana care s-a infectat mai are nevoie de o perioadă de izolare la domiciliu după externare. În acest caz, este necesară scrisoarea medicală de la medicul din spital. Acesta eliberează şi concediul medical pentru perioada spitalizării.

 

Modificările au fost necesare în contextul în care, până acum, legislaţia privind concediile medicale pentru Covid-19 nu reglementa situaţia pacienţilor pozitivi, izolaţi la domiciliu înainte de internarea în spital, şi cine ar fi trebuit să le acorde concediul pentru perioada respectivă.

 

Articol preluat de pe jurnalulph.ro:

 

https://jurnalulph.ro/national/48955-concediile-medicale-pentru-covid-19-vor-fi-acordate-si-de-medicii-de-familie.html