03 septembrie 2020

Comunicat de presă: Clasa din curtea școlii_Asociația Zi de Bine anunță lansarea cauzei din luna septembrie

În luna septembrie, Asociația Zi de Bine alături de Life Education for All vin în întâmpinarea elevilor și profesorilor din Bucșoaia, județul Suceava și respectiv Pesac, județul Timiș, pentru a construi primele clase din curtea școlii. Aproximativ 800 de copii vor putea începe cursurile în clase noi, special create pentru siguranța lor, de data aceasta, direct în curtea școlii. Cele două clase vor fi construite sub forma unor foișoare și vor cuprinde toate elementele necesare unei clase de curs: bănci, tablă de scris, catedră, tabureți, dar și paleți transformați în băncuțe confortabile.

 

Cei 533 de copii din Bucșoaia, respectiv 240 de copii din Pesac, sunt elevi ai claselor I – VIII.

Pentru ca cele două clase să prindă formă, suma necesară acestei acțiuni este de 25.000 euro, bani ce vor putea fi donați începând din această lună exclusiv prin donații în cont, sau prin donarea zilei de naștere.

 

“Toamna se numără bobocii. Dar anul ăsta se numără mai atent ca oricând, căci contextul obligă școlile să găsească soluții pentru a păstra distanța între copii. Cum multe dintre școli nu au spații suficiente pentru a-i împărți pe copii, vor fi nevoite să țină cursurile în 2-3 schimburi. Propunerea prietenilor de la Life Education for All s-a potrivit perfect drept cauza de septembrie a Asociației Zi de BINE. Nu doar că vom oferi o soluție rapidă și eficientă – clase în aer liber – ce-i drept, condiționată de vreme, dar când toate astea vor fi trecut, sperăm să rămână obiceiul de a învăța afară, în mijlocul naturii”, a declarat Melania Medeleanu, co-fondatoare a asociației Zi de Bine.

 

Cine este născut în luna septembrie, își poate dona ziua de naștere aici:

 https://ziuata.galantom.ro/mystory/fundraising_pages/create?id_project=987.
 

Asociația Life Education for All a fost înființată încă din 2014 cu scopul concret de a fi alături de copii, prin educație. Astfel au prins contur primele două proiecte reprezentative ale asociației, Educație pentru viață și Educație pentru suflet. Prin cauza din această lună, cele două asociații și-au propus să le ofere copiilor șansa de a avea acces la educație într-o manieră cel puțin interesantă, prin construirea unor clase în curtea școlii.

 

”Educația stă la baza dezvoltării unui om civilizat, responsabil și sigur pe forțele sale. Ne-am propus, încă de la înființarea asociației, să fim alături de copiii și tinerii dezavantajați, pentru a le oferi un start în viață, plecând, bineînțeles, de la educație. Considerăm că este extrem de important să le setăm astăzi valori sănătoase care să îi transforme, treptat, în adultul echilibrat de mâine”, a declarat Oana Mîndruț, președinte Asociația Life Education for All.

 

Variantele prin care se pot face donații în luna septembrie, sunt următoarele: prin transfer bancar: în contul deschis la Banca Comercială Română, Sucursala Universitate (RON: RO56RNCB0092166359160001); prin PayPal; donație online prin PAGO, rohelp.ro, BT PAY. Mai multe variante de donare se găsesc și pe pagina asociației: www.zidebine.ro

 

Sunt nerăbdătoare să dăm start acestui proiect, al 6-lea de când am pornit Asociația, în urmă cu doar 6 luni. Cu fiecare nouă cauză finalizată simt că aducem puțină schimbare în lumea celor care au nevoie de ea dar și motivație celor care află ce ușor este, de fapt, să faci o faptă bună. Simplul fapt de a-și fi donat ziua de naștere, a ajutat, din februarie până azi, sute de oameni”, a declarat Luciana Zaharia, co-fondatoare a asociației Zi de Bine.

 

Scopul Asociației Zi de Bine este acela de a crea comunități, de a sprijini mii de oameni aflați în situații vulnerabile și de a crea notorietate în jurul unor cauze ignorate. Asociația va susține câte un ONG în fiecare lună a anului. Fiecare cauză selectată de Asociația ZI de Bine se adresează unei comunități, se realizează în maximum 30 de zile, este finanțată în special de către sărbătoriții lunii și se implementează cu ajutorul unui ONG local.

 

Mecanismul de funcționare este unul simplu: la fiecare început de lună se va anunța cauza susținută și se vor descrie nevoia și beneficiarii. La finalul lunii, donatorii vor afla ce s-a întâmplat cu banii și vor fi invitați să vadă rezultatul implicării lor.

 

Dacă aveți un proiect în care credeți dar pentru care nu ați găsit finanțare, îl puteți înscrie pe www.zidebine.ro

 

                                                                              ***

Pentru mai multe informații:

Asociația Zi de Bine

Tel: 0725.565.375

Email: contact@zidebine.ro