21 noiembrie 2020

Comunicat de presa - Consiliere psihologică telefonică pentru persoanele cu simptomatologie cauzată de pandemia Covid-19

Conform ultimelor raportări, în România,s-au înregistrat peste 383.743de cazuri de Coronavirus, iar numărul deceselor a depășit pragul de 9.400. În același timp, aproximativ 1.174de cazuri sunt considerate ca fiind grave sau critice (fiind internate la Terapie Intensivă), iar numărul pacienților vindecați este de 261.387persoane, potrivit site-ului Worldometers.info.

 

În acest context, Colegiul Psihologilor din România –filiala Constanţa, în parteneriat cu Serviciul de Ambulanță Județean Constanța,va ofericonsiliere psihologică telefonică pentru persoanele din județul Constanța,care dezvoltă simptomatologie specifică cauzată de criza generată de pandemia de Covid-19. În cadrul acestei celule de criză organizată de Colegiul Psihologilor –filiala Constanța vor participa psihologi-voluntari specializați în psihoterapie, consiliere psihologică, psihologie clinică, membri ai filialei Constanța.

 

Ca și procedură de lucru,apelurile sunt preluate de către un psiholog delegat ca persoană de contact,dl.Bălan Cristi,iar acesta îi contactează pe colegii înrolați în acest proiect în funcție de disponibilitatea comunicată. Se lucrează pe un protocol standardizat,astfel încât fiecare intervenție să aibă o structură comună,dar și puncte specifice în funcție de cazuistica întâlnită.Lista psihologilor implicați în proiectse regăsește pe site-ul CPR, www.alegericpr.ro, putând fi consultată și direct de cei ce au nevoie să apeleze la acest tip de serviciu.

 

 
 

Filiala Constanţa

 

“Este un moment greu pentru noi toți, dar cea mai bună soluție este să rămânem calmi, să ne informăm din surse credibile, autorizate și să respectăm instrucțiunile venite de la autoritățile statului. Pentru persoanele care au nevoie de suport psihologic, Colegiul Psihologilor din România –filiala Constanța va asigura 24 de ore din 24 consiliere psihologică prin telefon, astfel încât să încercăm să reducem gradul de panică instalat în rândul populației.

 

Mulțumim colegilor care au înțeles rolul acestui demers și s-au alăturat echipei”, declară Prof. univ. dr. MihaelaRus, preşedintele Colegiului Psihologilor din România –filiala Constanţa.

 

Persoanede contact:

Prof. univ. dr. Mihaela Rus

Președinte

Colegiul Psihologilor din România –filiala Constanţa

Tel.: 0740906986