28 martie 2021

Comunicat de presa - Au apărut capsulele de cafea biodegradabile. Ultima inovație în domeniul cafelei, acum și în România

Românii sunt mari iubitori de cafea, acest lucru confirmat și de ultimele date făcute publicității de Statista.com. Potrivit sursei, în anul 2021, valoarea pieței de cafea din țara noastră a ajuns la 1,66 de miliarde de Euro, în creștere față de anii precedenți, estimându-se, în perioada 2021-2025, o creștere a pieței cu 2,89%.

          Cu toate acestea, mulți români preferă cafeaua de la automate, metodă deloc prietenoasă cu mediul înconjurător, ținând cont că, anual, milioane sau poate zeci de milioane de peturi de carton și plastic sunt aruncate la coșul de gunoi.
Pentru a combate acest fenomen îngrijorător, un român a introdus în țara noastră o tehnologie revoluționară și cu impact major asupra mediului; este vorba despre capsulele de cafea biodegradabile, compostabile. Acestea sunt realizate dintr-un material organic, care facilitează descompunerea elementelor, transformând practic capsula de cafea într-un compost, într-o perioadă de cel mult 3 luni. Astfel, capsulele de cafea se transformă într-un îngrășământ natural și organic ce poate fi utilizat chiar și în agricultură.

          „În prezent, majoritatea capsulelor de cafea, sunt realizate din plastic sau din aluminiu, și sunt foarte greu de diferențiat. Acestea fiind non-biodegradabile, rămân în sol fără a fi absorbite, iar în consecință provoacă poluare și alte probleme de mediu. Am luat decizia să introducem o inovație autentică care este în mare trend în Europa de Vest și care combină calitatea, prospețimea și aroma cafelei, iar în același timp facilitează consumatorilor bucuria și comoditatea folosirii capsulelor compostabile, biodegradabile, care au un puternic impact ecologic. Se preconizează că în următorii ani toți producătorii de capsule cafea să utilizeze aceasta metoda ECO FRIENDLY iar cele din plastic și aluminiu vor dispărea treptat”, declară Iosif Molnar, managerul magazinului online http://www.kafferoma.ro, magazin care comercializează acest tip de produse.

 

 

Persoană de contact

Iosif Molnar

General Manager

Kafferoma

Telefon: 0755456013