Cireșele au nenumărate beneficii pentru sănătate, începând de la echilibrarea tensiunii arteriale și până la prevenirea cancerului.
Cireșele ajută la reglarea tensiunii arteriale, deoarece sunt bogate în potasiu, care ajută la eliminarea excesului de sodiu din organism. Totodată, cireșele conțin și quercetină, bioflavonoid important pentru organism, care ajută la relaxarea vaselor de sânge și reglarea tensiunii sistolice și diastolice.
Un fapt mai puțin știut este că cireșele se numără printre cele câteva alimente bogate în melatonină, hormon care scade temperatura corpului și induce starea de somnolență, motiv pentru care sunt recomandate persoanelor care suferă de tulburări de somn.
Un alt beneficiu important, mai ales dacă dorești să slăbești, este că cireșele sunt o gustare recomandată în curele de slăbire, deoarece au puține calorii (100 grame de cireșe au 50 de calorii) și sunt bogate în apă, ceea ce ajută la eliminarea toxinelor din organism. În plus, au foarte multe vitamine, ceea ce susține întărirea metabolismului, aspect foarte util atunci când ai deficit caloric.
Cercetările arată că cireșele sunt utile în calmarea durerilor musculare. Așadar, numeroși atleți consumă suc de cireșe înainte de competiții și antrenamente, pentru o recuperare mai rapidă și mai puțin dureroasă. Acest lucru se datorează aportului mare de antioxidanți din compoziția cireșelor, care ajută la scăderea inflamației din corp și, astfel, susține și atenuarea durerilor.
https://doc.ro/dieta-si-sport/cirese-beneficii-si-recomandari