07 martie 2020

Cele mai frumoase insule din lume. De la Mediterana la Oceanul Indian

Când ne gândim la cele mai frumoase insule din lume, cel mai adesea ne imaginăm plaje cu nisip fin, palmieri și alți arbori exotici, și bineînțeles o apă limpede și curată.

 

În acest articol încercăm să alcătuim o listă cu câteva dintre cele mai frumoase insule din lume. Bineînțeles, lista este subiectivă, așa că vă propunem să vă gândiți și voi la insulele voastre preferate și, de ce nu, să vă pregătiți de vacanță.

 

Cele mai frumoase insule din lume – insulele Europei

 

1. Santorini este una dintre cele mai îndrăgite insule grecești. Insula a devenit cunoscută mai ales datorită caselor construite în terase din satul Oia. Locuințele vopsite în alb, printre care se ridică și cupolele albastre ale bisericilor, fac din Oia cel mai vizitat loc de pe insulă. În special la apus, mii de turiști se aducă aici și se urcă pe ziduri pentru a privi cum discul portocaliu dispare în mare.

 

Deși toată insula este frumoasă (capitala Fira a insulei merită neapărat o vizită), cel mai indicat este să stați în Oia ca să vă bucurați cât mai mult de acest colț superb de insulă. Iar dacă vă permiteți o cazare într-una din locuințele de pe faleză, eventual cu o mică infinity pool ce se deschide spre caldera cu apă albastră, chiar veți simți că ați ajuns în paradis.

 

 

Cele mai frumoase insule din Spania

 

2. Menorca este una dintre Insulele Baleare, fiind totodată una dintre cele mai frumoase insule ale Spaniei. Înconjurată de apele Mării Mediterane, Menorca este celebră pentru micile sale golfulețe cu apă turcoaz și nisip alb, înconjurate de stânci. Un astfel de golfuleț poartă numele cala. Menorca este plină de golfulețe liniștite, unde poți evita aglomerațiile tipice pentru plajele mari.

Golfulețe se găsesc în special pe coasta de sud a insulei. Câteva dintre cele mai frumoase sunt Cala des Talaier, Cala Macarella, Cala Macarelleta, Cala Galdana, Cala en turqueta, Cala Mitjana sau Cala Mitjaneta.

 

 

 

Cele mai frumoase insule din lume și din Europa

 

3. Formentera se află tot în arhipelagul Insulelor Baleare, însă este mult mai mică decât Mallorca, Menorca sau Ibiza. Probabil cel mai frumos loc de pe insulă este peninsula sa, lungă și subțire, care se întinde spre nord, cuprinsă de-o parte și de alta de o apă albastră-turcoaz. Plajele de acolo, cu nisip fin și alb, udate de apa limpede, par mai degrabă țărmuri de la Oceanul Indian decât din Marea Mediterană. Plajele au nume precum: Platja de Llevant, Platja de Ses Illetes, Platja de Ses Xalanes sau Platja des Trucadors.

Cel mai interesant este că la nord la Formentera, dar foarte aproape de aceasta (distanța este de 300-400 de metri), se află Insula Espalmador. Cele două sunt legate de un banc de nisip, iar când nivelul apei este scăzut, turiștii pot să meargă pe jos între cele două insule.

 

Cele mai frumoase insule din Croația

 

 

Vezi mai multe pe greatnews.ro:

 

https://greatnews.ro/cele-mai-frumoase-insule-din-lume/