30 martie 2020

Cele mai ciudate obiceiuri de nuntă din lume

Iată care sunt cele mai ciudate obiceiuri de nuntă din lume:

 

 1. Blocada realizată de domnișoarele de onoare

 

În China, în momentul în care mirele vine să ia mireasa, va trebui să-și facă drum printr-un „zid” de domnișoare de onoare furioase.

 

Îi pot cere bani și îl vor pune să treacă de probe amuzante, scopul fiind să dovedească faptul că ține foarte mult la mireasă.

 

 2. Coliba unde se face curte

 

Unele triburi din Africa permit femeilor să aibă o colibă unde li se face curte, astfel încât să se poată întâlni cu mirii potențiali departe de ochii iscoditori ai părinților și ai celorlalți locuitori ai satului. 
 

 3. Ziua Îndrăgostiților în fiecare lună

 

Coreea de Sud pune un accent deosebit pe viața de cuplu, având disponibile haine asortate, meniuri tip set pentru doi și foarte multe sărbători romantice. Astfel, majoritatea cuplurilor din această țară sărbătoresc Ziua Îndrăgostiților pe data de 14 în fiecare lună și cumpără delicatese culinare pentru partener.
 

 4.Căsătoria cu un copac

 

 

În unele zone din India se crede că femeile care se află sub un blestem trebuie să se căsătorească mai întâi cu un copac, apoi să se taie copacul și numai după aceea se pot căsători cu mirele ales.
 

 5. Lingurile iubirii

 

În Wales bărbații le dăruiesc adesea soțiilor o lingură din lemn sculptat, ca simbol al angajamentului că nu le vor lăsa niciodată să le fie foame.
 

 6. Muzeul relațiilor eșuate

 

În Zagreb, Croația, există un muzeu care reunește suveniruri și amintiri ale diferitelor cazuri de căsătorii care au eșuat.
 

 7. Festivalul Gerewol pentru femei

 

În Niger bărbații trebuie să îmbrace costume elaborate și să realizeze un dans pentru miresele potențiale. După ce se termină toate dansurile femeile aleg bărbații care le-au plăcut cel mai mult.
 

 8.Campionatele de cărat neveste

 

În fiecare an, în Sonkar Sonkarjävi, Finlanda, se adună cupluri din jurul lumii pentru competiția de cărat neveste. Este vorba despre o cursă cu obstacole care trebuie depășite în timp ce soțul își duce soția în spate, evidențiindu-se astfel „greutatea” relației.
 

 9. Zgomot de oale în noaptea nunții

 

Citeste mai multe detalii pe eva.ro:

 

http://www.eva.ro/casa-si-familie/cuplu/cele-mai-ciudate-obiceiuri-de-nunta-din-lume-articol-214791.html