16 martie 2020

Ce faci când stai izolat acasă? Vizitează virtual câteva muzee celebre!

Site-ul Fast Company anunţă că Google Arts&Culture a făcut parteneriat cu peste 500 de muzee şi galerii din întreaga lume pentru a facilita vizita acestora de pe… canapeaColecţiile la care ai acces prin Google Arts & Culture includ British Museum din Londra, Museul Van Gogh din Amsterdam, Guggenheim din New York City şi sute de locuri pe care, cu siguranţă ţi-ai fi dorit să le vizitezi în viaţa asta pentru a-ţi îmbogăţi cunoştinţele despre artă, istorie şi ştiinţă. Această modalitate este interesantă şi pentru zecile de mii de elevi şi studenţi care sunt nevoiţi să stea în casă cât sunt închise şcolile.

 

Iată doar câteva dintre muzeele pe care le poţi vizita virtual:

 

British Museum - Londra

 

Acest muzeu iconic plasat chiar în centrul Londrei permite vizitatorilor virtuali să vadă Great Court şi să desccopere Rosetta Stone şi mumiile egiptene. Mai poţi descoperi sute de artefacte în turul virtual al muzeului.

 

Muzeul Guggenheim - New York

 

Aplicaţia de Street View a celor de la Google permite vizitatorilor să facă turul şi să descopere faimoasa scară în spirală a muzeului fără să părăsească propria casă. Direct de pe canapea, poţi descoperi capodopere ale Impresionismului, Post-Impresionismului, Erei Moderne şi a celei Contemporane.

 

Galeria Naţională de Artă - Wasghington

 

Acest muzeu faimos din America propune vizitarea online a două galerii cu ajutorul Google. Prima este o expoziţie despre moda americană între 1740 şi 1895  care include mai multe interpretări ale hainelor din era colonială. A doua este o colecţie a operelor pictorului olandez baroc Johannes Vermeer.

 

Musée d’Orsay - Paris

 

Te poţi plimba virtual prin acest muzeu superb ce găzduieşte sute de capodopere ale artiştilor francezi care au lucrat şi trait între anii 1848 şi 1914. Te poţi bucura de Monet, Cézanne şi Gauguin, printre alţii.

 

Muzeul Naţional de Artă Modernă şi Contemporană – Seoul

 

Unul dintre cele mai populare muzee poate fi acum accesat de oriunde din lume. Poţi “vizita” şase etaje de artă contemporană din Korea şi de peste tot din lume.

 

Muzeul Van Gogh Museum - Amsterdam

 

Vezi tot articolul pe csid.ro:

 

https://www.csid.ro/family/crestere-copii/ce-faci-cand-stai-izolat-acasa-viziteaza-virtual-cateva-muzee-celebre-18986677/