19 iunie 2020

Ce boli pot apărea din cauza tocurilor înalte? Câţi centimetri este ideal să aibă tocurile?

Vara este o bucurie deplină să poţi purta în voie vestimentaţie lejeră, dar şi un prilej perfect pentru a pune feminitatea în valoarea. În multe cazuri, cireaşa de pe tort a unei vestimentaţii sunt chiar tocurile înalte. Şi totuşi, purtate îndelung şi mai ales pe străzi cu piatră cubică tocurile pot crea neplăceri. Despre acestea am discutat cu dr. Bogdan Ruse, medic ortoped, dar şi despre înălţimea ideală a pantofilor cu toc.

 

CSÎD: Vara este momentul în care femeile poartă fel şi fel de încălţări. Se întâmplă să ajungă des femei la ortoped din cauza încălţămintei la modă?

 

Dr. Bogdan Ruse: Da, şi la cabinetul meu se poate observa asta, o dată cu încheierea sezonului rece. Dispariţia condiţiilor meteo neprietenoase face ca mersul să fie mai uşor, mai agreabil, iar femeile aleg să poarte tocuri înalte. Vara este o perioadă în care frecvenţa problemelor provocate de purtarea acestui tip de încălţăminte este crescută, într-adevăr. Dar trebuie să spun că încălţămintea neadecvată, şi aici nu vorbesc neapărat despre cea cu tocuri înalte, provoacă incidente grave, după cum ştiţi, şi iarna. Aşa că trebuie să fim atenţi în permanenţă la cum şi cu ce ne încălţăm.

 

CSÎD: Ce probleme apar de la tocuri?

 

Dr. Bogdan Ruse: Dacă ne referim la tocurile de până la 6 cm, nu sunt probleme notabile, problemele reale apar la tocuri peste această dimensiune. Acest lucru este cauzat de presiunea crescută şi de poziţia la care este supus antepiciorul şi in special halucele, fapte care duc la apariţia monturilor şi a fascitei plantare, precum şi, deseori, la apariţia durerilor de coloană. Nu recomand nicidecum evitarea purtării încălţămintei cu toc înalt, ci doar practicarea ei cu prudenţă şi moderaţie.

 

 

Purtaţi tocuri înalte, dar cu prudenţă şi nu pe orice suprafaţă

 

Citeste continuarea articolului pe csid.ro:

 

https://www.csid.ro/beauty/ingrijire-frumusete/ce-boli-pot-aparea-din-cauza-tocurilor-inalte-cati-centimetri-este-ideal-sa-aiba-tocurile-19288187/