13 septembrie 2020

Care ou provine de la o găină mai sănătoasă: cât de bine știi ce mănânci, de fapt

S-ar putea să-ți fi scăpat acest detaliu, dar un gălbenuș de ou este un indicator foarte bun atât asupra calității oului, cât și a stilului de viață al găinii din spate.

 

Ouăle de găină reprezintă niște alimente foarte populare în fiecare colț al mapamondului. Asta nu înseamnă însă că fiecare dintre noi înțelege foarte bine că nu toate ouăle sunt la fel, iar unele sunt mai sănătoase decât altele. Dintr-un punct de vedere, reprezintă un super aliment. Sunt bocate în vitamina A, acid folic, fosfor, vitamina B5, B6 B12, B2, D, E, K, zinc și calciu. În practică, însă, multe dintre ele nu sunt chiar atât de sănătoase.

Ca un scurt exercițiu, aruncă o privire pe ouăle de mai sus. Care crezi că este cel mai sănătos și provine de la o găină care zburdă în aer liber toată ziua și are o alimentație diversă. Dacă ai răspuns primul gălbenuș, cel mai portocaliu, cu o culoare aproape agresivă, ai câștigat. Acesta a fost ouat de o găină crescută într-o fermă, cu acces la verdeață și cu o dietă care pe lângă grâne include o varietate semnificativă de insecte. Aceste ouă au acele mai multe vitamine și grăsimi benefice pentru organismul uman.

 

Un gălbenuș galben, precum cel din centrul imaginii de mai sus, provine de la găini crescute în hale industriale, în captivitate, fără aer liber sau spațiu de deplasare. Aceste ouă ies din incubatoare, iar gâinile din spate nu au văzut probabil niciodată lumina naturală. Dieta lor include doar un mix de grâne.

 

Citeste continuarea articolului pe playtech.ro:

 

https://playtech.ro/2020/care-ou-provine-de-la-o-gaina-mai-sanatoasa-cat-de-bine-stii-ce-mananci-de-fapt/